Dragoste la prima vedere – dragoste pentru totdeauna?

posted in: Matrimoniale | 0

“Dragoste la prima vedere” este un concept destul de romantic si destul de cliseat, dar exista intr-adevar? Unii sunt de parere ca da, altii nu.

Este dragostea la prima vedere cea mai importanta? Unii ar spune ca este o expresie romantica des intalnita, chiar daca sentimentul nu este adevarat. Oamenii se intreaba adesea daca chiar cred in asta sau este doar un mit, asa cum se obisnuieste in popor.

Alte pareri afirma faptul ca o relatie de dragoste necesita timp pentru a capata stabilitate si a fi conturata cu iubire. In ultima perioada, stiinta se afla de partea scepticului, daca putem spune asa.

Potrivit unui nou studio pe baza sentimentelor la prima vedere, acestia afirma faptul ca “dragostea la prima vedere” este aproape intotdeauna o atractie initiala puternica, asemanata de cele mai multe ori cu pofta.

Studiul a implicat monitorizarea unei serii de intalniri de la 200 de participanti carora le-au fost cercetate sentimentele de atractie pentru parteneri lor de la fiecare intalnire. Cercetarea s-a bazat pe trei etape: un sondaj online, un studio de laborator si trei intalniri care nu durau mai mult de 90 de minute.

Dupa fiecare intalnire avuta, participantii au fost intrebati daca au simtit “dragoste la prima vedere” si in ce masura si-au gasit omologul fizic atractiv. Componentele “iubirii” care au fost masurate au fost nivelul de intimitate, angajamentul si pasiunea.

Dintre intalnirile care au avut loc in cadrul evenimentului respectiv, s-a stabilit faptul ca un procent mai mare dintre acestia au ales unul sau toate componentele studiului, rareori asemanand sentimentul cu cel de iubire.

In cele din urma, s-a dovedit faptul ca barbatii sunt mai predispusi sa afirme ca iubesc de la prima intalnire, insa difera de personalitatea fiecaruia. Daca simti ca poti sa iubesti la prima vedere, esti liber sa o faci. Un studiu nu combate sentimentele sau nivelul de afectiune pe care o persoana il simte fata de alta, chiar daca se afla la primul contact, dragostea inseamna altceva in viziunea fiecaruia dintre noi.

“Dragostea la prima vedere” este un amestec de emotii, atractie si interes fata de o persoana noua, nedescoperita, de aceea nu trebuie confundata cu iubirea, este posibil ca pe masura ce cunosti persoana respectiva, sa aflii ca nu aveti foarte multe lucruri in comun, iar dezamagirea poate fi mai mare decat credeai.

Ea este vie, se regaseste in fiecare dintre noi, iar modul in care iti administrezi sentimetele bazate sau nu pe atractia fizica de la prima intalnire, te pot face sa spui daca esti intr-o situatie de “dragoste la prima vedere.” Mai multe detalii despre atractia fizica si nu numai, gasiti pe acest site.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *