Echipamente oxi gaz de taiere si siguranta

Primul pas in utilizarea echipamentului de sudura oxi-gaz este verificarea daca toate componentele sunt instalate corespunzator, daca furtunul de oxigen si furtunul de acetilena este in pozitia corecta si daca este asigurata cu opritor de flacara si reductor de presiune, in functie de munca ce trebuie facuta se alege lancea de sudare sau lancea de debitare, se verifica pozitia buteliilor si a furtunurilor oxi-gaz sa fie corecta dupa care se poate incepe munca.

Pentru functionarea in siguranta a echipamenteleor oxi-gaz, trebuie sa avem in fata urmatoarele reguli.

  • Butelia de oxigen are o presiune foarte mare, si in cazul in care butelia se rastoarna de la lovitura este posibil sa se proiecteze ca un proiectil. De aceea este foarte important ca butelia sa fie asigurata, si doar dupa ce ne-am asigurat ca butelia este fixata si asigurata vom dezsuruba capacul de siguranta.
  • Pozitia corecta la utilizare a buteliei cu acetilena este in picioare, daca in timpul transportului a trebuit sa transportam butelia in pozitia culcata, inainte de utilizare trebuie sa lasam o perioada in picioare.
  • Buteliile nu se transporta in spatiu inchis, ele trebuie transportate in spatiu deschis si bine asigurate.
  • Evitati utilizarea echipamentului de sudura daca da semne de uzura sau deteriorare. Furtunul de oxigen si acetilena trebuie sa fie in stare impecabila, trebuie verificat inainte de utilizare si schimbat in cazul in care prezinte semne de deteriorare.
  • Deschiderea buteliei de oxigen se face incet, deschiderea rapida a buteliei de oxigen poate duce la explozie.
  • utilizati opritoare de flacara la capatul furtunurilor oxi-gaz. Acestea previn intrarea flacarii in furtun si explodarea acestuia.
  • Este interzisa utilizarea uleiului pe echipamentul de sudura, acesta se poate aprinde in prezenta oxigenului.

In cazul in care am parcurs regulile de sus, trebuie sa inspectam tot echipamentul si sa ne asiguram de functionarea corecta a echipamentului de sudura. Daca furtunul de oxigen si furtunul de acetilena prezinta semne de deteriorare, sunt crapate si uscate, este important sa va opriti pana la schimbarea lor cu unele noi.

http://www.furtun-strenger.ro/furtunuri-pentru-gaze/356-furtun-de-sudura-oxigen-en-559.html

http://www.furtun-strenger.ro/furtunuri-pentru-gaze/357-furtun-de-sudura-acetilena-en-559.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *