Categorii
Web Design

Elemente de Baza in Webdesign si SEO

Pentru a exista pe in spatiul online nu este suficient sa avem un site. Acesta trebuie sa intruneasca asteptarile utilizatorilor si sa poata fi simplu gasit folosind motoarele de cautare. Iata modul in care webdesignul si SEO merg mana in mana:

Desi imaginile si clipurile video pot atrage atentia unui vizitator pe siteul tau, o strategie SEO (Search Engine Optimization) bine stabilita este mai importanta atunci cand este determinat ranking-ul site-ului pe Google. In Statele Unite, de exemplu, Google-ul controleaza peste 90% din traficul de pe internet, din acest motiv optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare este una dintre cele mai importante strategii pe care trebuie sa le foloseasca pentru promovare un website. Nu trebuie sa fii expert in internet marketing pentru a incorpora strategiile SEO in site-ul tau. In general pretul pentru crearea unui site cerut de agentiile de webdesign sau freelanceri cuprinde si optimizarea SEO onsite. Iata o lista ce cuprinde cateva mijloace prin care puteti imbunatati rank-ul siteului tau:

1. Integrati blogul si paginile sociale

Blogurile maresc dimensiunea site-ului in timp si pot oferi o multime de beneficii din punct de vedere SEO prin prisma continutului proaspat postat periodic aici, cat si din punct de vedere al numarului mai mare de pagini intre care vor exista linkuri interne. Adaugand un link blogului, paginii de facebook sau twitter catre site, vei imbunatati traficul organic obtinut de site.

2. Analytics

Utilizand pachete software precum Google Analytics poti obtine un feedback important cu privire la performantele site-ului tau si astfel poti gasi solutii cu privire la imbunatatirea valorii si calitatii traficului pe site.

3. Continutul si Codul

Spiderii Google sunt cei care citesc si indexeaza continutul site-ului tau. Avand prea mult CSS si Javascript inserat in codul HTML face dificila citirea continutului de pe site de catre motoarele de cautare. Din acest motiv este indicat sa va rezumati la codul HMTL si la adaugarea cuvintelor cheie importante. Cautarea unor cuvinte cheie relevante pentru site este de asemenea foarte importanta. Iti poti imbunatati traficul pe site utilizand cuvintele cheie cu cel mai multe cautari pe care le puteti afla folosinf Google Keyword Tool. Este de retinut faptul ca urcand pe site continut unic, relevant si la zi, vei imbunatati simtitor SEO-ul siteului. De asmenea, utilizarea cuvintelor cheie pe site trebuie facuta cu moderatie, un cuvand cheie repetat de prea multe ori neavand efectul scontat din punct de vedere SEO, ba din contra.

4. Meta Descrierea

Atunci cand cauti ceva pe Google poti observa o scurta descriere sub fiecare rezultat. Aceasta este meta data si ajuta la captarea atentiei utilizatorului. Este deci indicat sa folosesti o metadescriere relevanta pentru fiecare pagina in parte, intrebandu-te daca, in situatia in care ai fi in pielea unui utilizator care navigheaza pe Internet, tu ai da click paginii respective.

5. Schema de navigare a site-ului

Este important sa incluzi backlink-uri pentru fiecare pagina apartinand site-ului. Multi webdesigneri realizeaza navigatia in Javascript sau Flash si nu includ si o ancora text. Foloseste linkuri de navigare in footer daca siteul tau nu permite backlinkuri.
Nu uita ca modul in care site-ul tau arata conteaza foarte mult! Culorile alese si textul ar trebui sa ramana coerente pe tot intregul site-ului, la fel si modul in care este prezentat continutul.

Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare daca doresti ca site-ul tau sa fie user-friendly:

– fii concis – ai la dispozitie circa 8 secunde pentru a atrage cuiva atentia in spatiul online!
– usurinta de navigare – tab-urile sunt o modalitate simpla si usoara prin care poti permite utilizatorilor sa viziteze paginile site-ului tau;
– branding – foloseste logo-ul si culorile brand-ului tau in mod consecvent in interiorul site-ului, cat si in cazul celorlalte materiale pentru marketing;
– elementele vizuale – site-ul tau nu ar trebui sa contina doar text; foloseste culori care sa atraga atentia, insa rezuma-te la cel mult doua tipuri de fonturi pe site; poti folosi imagini specifice cu birourile, doctorii si personalul, care au rolul de a umaniza business-ul si de a-i ajuta pe utilizatori sa asocieze informatiile primite pe cale virtuala cu elemente concrete, palpabile, din realitate, in care pot avea incredere;
– informatii de contact – acestea trebuie sa existe pe site si trebuie sa poata fi gasite usor; include adresa, numarul si adresa de e-mail, cat si un formular de contract unde utilizatorii sa poata adresa eventualele intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *