Elemente importante in web design

posted in: Web Design | 0

Browserele precum IE, Mozila Firefox, Opera, Google Chrome ofera un stres suplimentar unui web master, acesta trebuie sa verifice functionalitatea de mai multe ori si sa o coreleze in functie de browser. De exemplu, IE poate afisa o pagina impecabil din punct de vedere al aspectului, iar aceeasi pagina sa sufere modificari notabile cand este afisata cu Opera sau cu Firefox. Este foarte important ca site-ul creat sa fie vizibil identic in toate browserele.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l i-a in considerare atunci cand construieste site-ul este legat de telefoanele inteligente care au aparut de cativa ani si care se perfectioneaza constant. O tableta sau un iPhone iti va modifica web design-ul paginii tale asa cum nici nu te gandesti. Urmatorul pas este acela de a-ti instala responsive web design, un concept inovator care are ceva timp de cand a aparut. Acesta iti va modifica efectiv site-ul la orice dimensiune de redare si ii va pastra intocmai forma pe care o are.

Imagineaza-ti cat de ineficienta este munca ta in conditiile in care o mare parte dintre noi acceseaza zilnic internetul cu ajutorul acestor dispozitive, iar in viitor lucrurile vor evolua si mai mult catre aceasta directie. Nu are sens sa te chinui si sa investesti ore intregi de munca in web design daca vrei sa-ti faci site-ul accesibil tuturor dispozitivelor si fara sa instalezi modulul de responsive web design. Cel putin in prezent cererea este redusa si paginile web functioneaza bine si fara acesta, insa este indicat sa pornesti inca de la inceput pe aceasta cale, deoarece in viitor se va pune accent din ce in ce mai mult pe acest aspect.

Odata cu avansul tehnologic browserele devin tot mai complexe iar companiile de telefonie mobila pun la dispozitie smartphon-uri tot mai avansate iar webmaster-ul, cel care se ocupa de creare site-uri web, ii va fi putin mai greu sa faca site-uri pentru aceste dispozitive.

www.arta-web.ro/web-design/creare-site-web.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *