Elevii Colegiului National Dr.Ioan Mesota in vizita la Libris

In vizita la cel mai mare depozit de carte din tara !

Clasa a VII-a A de la Colegiul National „Dr.Ioan Mesota” din Brasov a vizitat depozitul Libris, in cadrul programului „Scoala Altfel”. Inconjurati de aproape 2 milioane de carti, elevii si-au cumparat titlurile preferate direct din depozit !

Aflati in cel mai important depozit de carte din Romania, inconjurati de rafturile cu sute de mii de carti, elevii au aflat povestea care sta in spatele succesului grupului de firme Libris Brasov, care a implinit in 25 octombrie 2016 exact un sfert de veac de activitate !

Pe tot parcursul vizitei lor, copiii au fost insotiti de diriginta clasei, profesoara Aniko Veres si de Silvana Enache, revizor lingvist la Libris.ro, care le-a oferit micilor oaspeti multe informatii legate de circuitul cartilor, de la sosirea lor in depozit si pana cand ajung la clientii care le comanda online pe www.libris.ro.

Astfel, cei 28 de elevi prezenti, au aflat ca depozitul numara aproape doua milioane de carti si a fost infiintat in urma cu 7 ani, ca pot cauta cu usurinta pe site-ul Libris cartea favorita deoarece pagina web este foarte bine structurata si ofera informatii utile, astfel incat si cel mai neavizat navigator online sa poata gasi titlul preferat.

Li s-a vorbit despre comunitatea care s-a creat in jurul nucleului numit „Libris”, o comunitate de cititori si clienti fideli, care au raspuns „prezent” apelului de a se alatura organizatiei „Salvati Copiii”.  In mai putin de 2 ani de la lansarea acestui program pe Libris.ro, 135.500 de  clienti au ales sa doneze pentru aceasta cauza 1 leu, 2 lei sau alta suma, si s-a reusit, cu ajutorul lor, sa se colecteze nu mai putin de 100.000 de euro. Cu acesti bani au fost dotate cu echipament medical patru unitati medicale din Romania.

Copiilor li s-a mai spus ca Libris nu inseamna doar cea mai de incredere librarie online din Romania, ci si o firma de distributie care a ales si alege in continuare sa se implice in promovarea si sustinerea accesului la cultura, la lectura, a unui numar cat mai mare de copii si tineri, o firma care este atenta la nevoile comunitatii, alegand sa se implice nu sa ramana pe margine. Astfel, colectivul Libris a participat in luna septembrie 2016 la campania „Let’s do it Romania”, o campanie de ecologizare a zonei „Trei Brazi” din Predeal.

Si pentru ca vizita la depozit sa fie una de neuitat, povestea Libris a fost „pigmentata” si cu cateva elemente de cultura generala.

Silvana Enache le-a vorbit despre aparitia primelor scrieri, despre descoperirea primei carti, aparitia primelor tipografii, despre cea mai scumpa carte din lume si cine a fost milionarul care a platit 30 de milioane de dolari pe aceasta carte (este vorba despre Bill Gates si cartea care contine schitele originale ale pictorului si sculptorului Leonardo da Vinci)

Incantati de numarul mare de titluri si de diversitatea cartilor, elevii, impreuna cu diriginta lor, au achizitionat carti chiar din depozit, atat pentru ei, cat si pentru parinti sau frati, ceea ce demonstreaza interesul pentru cunoastere si lectura.

Felicitari, copii !

La finalul vizitei, dupa un circuit interesant prin birouri si mai ales printre rafturile doldora cu carti, copiii au primit din partea gazdei, d-na Laura TeposuDirector de Dezvoltare Libris.ro – un cadou, care sa le aminteasca de prezenta lor la depozit: cartea „Agatha Mistery” de Sir Steve Stevenson, un semn de carte de tip rigla scolara si simpatica mascota Libris, care, asezata pe birou, le va inveseli ziua.

Follow Libris-Online:

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania. Libris ro este cea mai mare comunitate de clienti multumiti: peste 600.000! Libris.ro este cel mai mare depozit de carte din tara: peste doua milioane de carti. Libris.ro inseamna o oferta fara concurenta: peste 100.000 de carti (29.000 de titluri in limba romana si peste 80.000 in limba engleza), peste 2.100 de albume muzicale, 700 de filme si o varietate de jocuri pentru copii. Libris.ro inseamna livrare prompta, amabila si gratuita (din august 2013!). Orice comanda, indiferent de valoarea ei, ajunge, prin curier, in orice parte a tarii. Libris.ro inseamna “Respect pentru oameni si carti”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *