Aria de activitate a endocrinologiei

posted in: Boli | 0

Aria de activitate a endocrinologiei si principalele motive pentru care este important sa fie efectuat macar un control endocrinologic pe an, in special la copii.

Endocrinologia este specialitatea medicinei care are ca obiect diagnosticarea si tratamentul sistemului endocrin. Cele mai comune afectiuni sunt cele tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si metabolice calcice (osteoporoza si osteomalacia). Diversitatea bolilor ar putea fi tratata doar prin analize specifice si investigatii radiologice.

Vizitele regulate la cabinetul de endocrinologie ar putea rezolva unele afectiuni inca din faze sublinice, astfel scazand riscul problemelor mai grave. In ceea ce priveste varsta bolnavilor, intensitatea afectiunilor sunt diferite in cazul tinerilor si al adultilor, astfel sectiile de pediatrie vizeaza criteriile particulare ale tinerilor.

Modul in care copii reactioneaza la boli variaza in functie de varsta, contextual social si de mediu avand o greutate mult mai mare decat pentru adulti. O vizita la un cabinet de endocrinologie copii este recomandata in cazul in care sunt sesizate probleme de crestere, afectiuni ale glandei tiroide, pubertate timpurie sau intarziata, obezitate, anorexie si multe altele.

Probabil diagnosticul cu cele mai mari implicatii este diabetul zaharat, copii putand suferi urmari nefericite in cazul in care acesta nu este diagnosticata la timp , la un cabinet de pediatrie. Pentru a avea sansa la o viata normala si a unei ingrijiri medicale personalizate, copii au nevoie de ajutorul unui medic pediatru.

Daca bolile prezentate aici sunt considerate ca relativ simple, exista si boli mai rar intalnite, in general genetice, a caror depistare si tratare este dificila. O metoda cu rezultate garantate este ecografia glandelor endocrine. Avantajul cel mai notabil al acestei proceduri este datorata faptului ca examinarea nu este invaziva, deci se poate face la orice varsta. Medicii specializati in endocrinologie copii au experienta cu cei mici si de cele mai multe ori au dubla specializare, acestia fiind si pediatri. O concluzie de luat in seama este ca tinerii pot prezenta o varietate de boli extrem de larga, astfel un diagnostic corect implica cunostinte medicale din specialitati diferite.

De la boli infectioase, pulmorare, <a href=”http://endocrinologiecopii.ro/”>endocrinologie</a>, imagistica si psiholigie, pana la genetica, cei ce muncesc la un cabinet pediatrie sunt familiarizati cu mai multe specialitati . Chiar daca suspectati ca copilul vostru sufera de o afectiune endocrina sau daca vreti sa aveti a doua parere, iti recomandam sa alternati intre cabinetele private si cele de stat, pentru a decide care este cel mai potrivit medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *