De la espressorul manual la espressorul automat multifunctional –alegerea aparatului de cafea ideal pentru pasionati!

posted in: Cumparaturi, Electrocasnice | 0

Un pasionat de cafea nu se va da niciodata inapoi de la a face orice pentru obtinerea cafelei perfecte. Cafeaua de calitate se obtine greu, dar satisfactia oferita de aceasta este incomparabila! Acesta este motivul pentru care piata de espressoare este intr-o permanenta evolutie pentru a se produce espresorul de cafea perfect!

Ce sa-mi aleg: un espressor manual sau unul automat?

Espresorul de cafea (sau expresor de cafea, asa cum este popularizat printre romani) este un instrument care reduce timpul de pregatire a cafelei, ii creste consistenta, intensitatea gustului si-i puna in valoare aroma. Cafeaua obtinuta la un espressor se diferentiaza in mod clar fata de cea obtinuta la ibric sau filtrul de cafea prin savoarea inconfundabila, gustul desavarsit si mentinerea intacta a proprietatilor.

Principalul element care sta in calea achizitionarii unui espressor de calitate este pretul destul de ridicat al acestuia. Drept urmare, multi dintre iubitorii de cafea prefera sa incerce espressoarele manuale, care au un pret de vanzare situat intre 400 si 800 Ron (in functie de dotari). Desigur, un aparat de cafea automat il scuteste pe utilizator de parcurgerea unui numar mult prea mare de pasi pana la degustarea cafelei perfecte.

Astfel, in cazul unui espressor automat tot ceea ce ai de facut este sa apesi un singur buton care se va ocupa de intreg procesul de pregatire al cafelei. Aceasta inseamna:

  • Rasnirea boabelor de cafea pentru a obtine cafeaua macinata;
  • Cantarirea cantitatii de cafea pentru obtinerea dozajului perfect;
  • Asezarea cafelei proaspat macinata si cantarita in portfiltru;
  • Tamparea cafelei cu ajutorul tasatorului;
  • Extractia de apa fierbinte;
  • Montarea portfiltrului in vederea pregatirii cafelei;
  • Pornirea pompei sau a pistonului pentru definitivarea procesului de preparare a cafelei;
  • Dispunerea cafelei in ceasca pentru degustare.

Un astfel de instrument de pregatit cafeaua te va scuti de toate aceste etape, intreaga procedura reducandu-se la un singur buton. Pretul este pe masura, majoritatea produselor avand preturi de peste 2000 Ron. Desigur, fiecare model este insotit de o gama diversificata de optiunti si extra-optiuni care ii justifica pretul si care reusesc sa-l incante pe utilizator.

Pentru pasionatii de cafea chiar si espressorul manual consituie o optiune avantajoasa, fiindca le permite sa fie direct implicati in procesul de pregatire al cafelei. Oricare ar fi optiunea aleasa, dincolo de toate aceste aspecte, ceea ce conteaza cu adevarat este produsul final: o cafea de calitate superioara care incanta din toate punctele de vedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *