Ești sigur că proteza este soluția ideală pentru lipsa dinților? Iată cea mai potrivită alternativă!

posted in: Sanatate, Stomatologie | 0

Cunoști pe cineva care are o proteză în gură? Te-ai gândit și tu cum funcționează această „ultimă soluție”? Știi care sunt avantajele și dezavantajele sale? Te interesează cum se schimbă profilul feței unei persoane fără dinți? Și știai că, chiar și după ce ați pierdut toți dinții, este posibil să ai dinți ficși din nou în câteva ore?

Ce se întâmplă în gură după pierderea dinților?

După un timp, profilul feței se schimbă – în timp, apar buze scufundate, o bărbie proeminentă și o adâncire a ridurilor.

Într-un maxilar sănătos, dinții sunt așezați într-un pat de os. Pe măsură ce folosești dinții, presiunea este transferată prin fibrele fibroase direct la os, care este stimulată. Alternarea încărcării și eliberării presiunii ajută și la nutriția oaselor.

După pierderea unui dinte, acest tip de transfer de presiune dispare și transferul are loc indirect – prin gingii., ceea ce afectează și osul. Osul se rotunjește și își reduce treptat volumul – se aplatizează.

De ce protezele nu se potrivesc uneori?

Probabil că ai văzut o serie de reclame pentru tot felul de „lipici”. Vor contribui la creșterea aderenței, dar nu te aștepta la miracole de la ele. Dacă o persoană fără dinți are un etaj superior superficial (ușor arcuit) sau maxilarul inferior plat, este posibil să aibă probleme cu stabilitatea protezei generale. Există o lipsă de zonă și articulație care ar asigura stabilitatea.

Implanturile dentare sunt o soluție stabilă pentru acești pacienți. Ori ancorează clasica proteză dentară totală sau o pot chiar înlocui cu dinți permanenți.

Chiar și cea mai bine realizată proteză va înceta să rămână stabilă în timp. Acest lucru se datorează reconstrucției treptate a osului sub gingii.

Atunci când proteza nu mai ține, este recomandabil să faci una nouă. Dacă nu este înlocuită, pe membranele mucoase poate apărea roșeață, răni sau umflături. Chiar și o proteză totală făcută corect are limitări. Proprietarul său trebuie să limiteze mișcările laterale în timpul mestecării, deoarece în timpul acestora renunță la restaurare – exercită o forță mai mare decât este capabilă să mențină tensiunea superficială.

Vrei să ai dinții ficși din nou? Specialitatea unor clinici de stomatologie este tratamentul fast fixed. Această metodă reprezintă o înlocuire completă a tuturor dinților maxilarului utilizând o punte fixă ​​pe patru implanturi.Această metodă poate fi utilizată în cazul maxilarului fără dinți, dar și în cazul în care ultimii dinți sunt prezenți în maxilar. Noii tăi dinți vor fi fixați ferm de implanturi. Vor funcționa ca dinții tăi. Nu vei fi deranjat de căderea protezelor dentare sau vânătăi, ceea ce reduce percepția gustului. Noii dinți vor înlocui funcțional și estetic întreaga arcadă dentară. Iar materialele de top și straturile aplicate individual sunt utilizate pentru a asigura o estetică perfectă.

Afla mai multe informatii chiar aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *