Etape de invatare pentru permisul de conducere

posted in: Auto | 0

Scoala de soferi nu inseamna numai condusul masinii in trafic sau in poligon, inseamna mai inainte de toate invatarea semnelor de circulatie, a indicatoarelor rutiere, dar si a prevederilor legale continute de Codul rutier. Acesta este primul pas care trebuie facut inainte de a se trece la conducerea masinii, iar verificarea cunostintelor pana la un anumit moment nu se poate face decat prin completarea de chestionare auto, acestea fiind cele care reflecta nivelul de pregatire.

Pregatirea teoretica pe etape

Pentru a putea obtine permisul de conducere este nevoie de trecerea a doua probe de examen: teoretica si practica, exact in aceasta ordine. Pentru o pregatire teoretica care sa asigure trecerea examenului de la prima incercare este bine sa se respecte urmatoarele etape:

Etapa 1 – aceasta consta in invatarea tuturor regulilor de circulatie ce trebuie respectate de catre orice sofer pe drumurile publice. Codul rutier contine toata informatia necesara, invatarea din mai multe surse nefacand altceva decat sa mareasca timpul de aprofundare a cunostintelor. Codul rutier este de asemenea cea mai sigura sursa din care se poate invata pentru examenul auto, toate raspunsurile la intrebarile din setul de chestionare auto pentru examen regasindu-se in acesta. Este chiar recomandat ca studierea Codului rutier sa se faca inca de cand se ia decizia de a urma o scoala de soferi deoarece informatia este multa si destul de greu de invatat.

Etapa 2 – in aceasta etapa trebuie sa se invete semnele de circulatie si indicatoarele rutiere cu specificatiile fiecaruia in parte. Pentru o invatare mai rapida si mai corecta este bine sa se studieze pe categorii: de obligativitate, de interzicere, de atentionare, de orientare, etc.

Etapa 3 – abia dupa ce primele doua etape au fost parcurse se poate trece la etapa 3: completarea de chestionare auto. Daca in primele doua etape s-au acumulat cunostintele necesare, cea de-a treia va fi una simpla care va consta numai in verificarea nivelului de pregatire. Chiar daca se constata un nivel avansat nu se va renunta la completarea de teste auto pana in ziua examenului. Pentru o verificare reala a nivelului de pregatire se recomanda completarea de chestionare DRPCIV pe site-uri de profil ce folosesc chestionarele oficiale actualizate periodic, sansele de a exista erori fiind nule. Abia dupa completarea unui numar destul de mare de chestionare auto online in urma carora se constata o rata de reusita de peste 90% se poate afirma ca viitorul sofer este pregatit pentru sustinerea examenului teoretic.

Folosirea site-urilor de profil pentru completarea de chestionare auto DRPCIV este considerata de catre instructorii auto drept cea mai sigura si rapida modalitate de pregatire si de verificare a cunostintelor pentru examenul teoretic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *