Evenimente Sibiu – Cele Mai Importante Evenimente Din Romania

posted in: Teatru | 0

Un oras recunoscut ca fiind al culturii si al artelor este Sibiul.

Pe buna masura acest oras a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana in anul 2007. O multime de evenimente Sibiu sunt cunoscute nu doar la nivel national ci si international.

Astfel ca Sibiul este o mandrie pentru Romania fiind o atractie pentru turistii straini in fiecare an. In Sibiu se organizeaza anual o multime de evenimente, de expozitii. Unul dintre cele mai renumite si cunoscute evenimente este Festivalul de Teatru, al treilea ca amploare din Europa si primul in Romania.

Festivalul se desfasoara pe parcursul a 10 zile, perioada in care cele mai renumite companii din lume incanta spectatorii cu talentul lor. Strazile, pietele, cetatile devin o adevarata scena de teatru. Doritorii pot participa la spectacole care au loc in teatru si pot admira expozitiile de arta, de pictura, pot participa la lansari de carte.

Magia acestui festival este unica iar experienta este incomparabila.

Sibiu Festival Medieval este denumirea orasului pe parcursul desfasurarii Festivalului Medieval. Festivalul aminteste de o alta epoca in care traiau fierarii, tesatorii, alchimistii, dulgherii, olarii, legatorii de carte. Aceste mestesuguri pot fi vazute din nou prin intermediul actorilor si celor care inca mai pastreaza aceasta traditie.

Strazile sunt strabatute de cavaleri si domnite ce invie si ei o epoca trecuta. Sibiul este transformat intr-o adevarata piata medievala.

Un alt evenimente renumit in Sibiu datorita vechimii pe care o are este Festivalul de Jazz. Capitala Jazzului Sibiul este pe parcursul acestui festival un loc al recitalurilor, a atelierelor de creatie, a muzicii improvizate. Toti cei care sunt adeptii unui alt gen de muzica pot participa la acest festival care scoate in evidenta anual o multime de artisti noi.

Nimeni nu pune la indoiala faptul ca Sibiul este un adevarat oras cultural.
Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele care se desfasoara in fiecare an in Sibiu, pe langa acestea mai sunt si Festivalul de Film Documentar, Targul Olarilor si multe altele.

Este pacat ca macar o data in vaita sa nu ajugem sa simtim vibratia acestor festivale si implicit a acestui oras atat de frumos. Sibiul se afla pe malul Cibinului in inima Transilvaniei si isi asteapta turistii cu o multime de posibilitati de cazare, o varietate de restaurante traditionale romanesti si multe obiective turistice frumoase.

Cu siguranta veti reusi sa aveti parte de o sedere placuta in Sibiu si veti pleca de aici cu gandul sa reveniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *