Evolutia pietei de inchirieri auto in Romania

posted in: Inchirieri | 0

Inchirierea autoturismelor s-a practicat in Romania inca din ani ’60, insa atunci singura companie care se ocupa de rent a car era ONT Carpati. Pe atunci serviciile se adresau doar cetatenilor straini.
Dupa revolutie, aceasta activitate a inregistrat un colaps total. Cand a fost reluata, prin ani ’98-’99 se practica doar in Aeroportul Henri Coanda Bucuresti (Otopeni), deoarece majoritatea clientilor erau cetateni straini. In ultimii ani s-a inregistrat o dezvoltare majora a pietei de rent a car, atat a ofertei cat si a cererii, aceasta extinzandu-se si in principalele orase ale tarii. Din 2005 pana in prezent, s-a dezvoltat pana la un nivel maxim atat la nivel national cat si la nivel de Bucuresti, apoi a cunoscut o cadere masiva, iar in prezent s-a asezat pe un trend de crestere usoara, insa nu prin cresterea numarului de competitori pe piata, ci prin faptul ca majoritatea companiilor de inchirieri masini incearca sa isi fortifice pozitia pe piata dezvoltandu-si in permanenta portofoliul.
Oferta de rent a car pe piata romaneasca este foarte diversificata, plecand de la masini cu o cerere mai mare precum Dacia Logan, Renault Clio, Renaul Megane, Ford Focus, Opel Astra, pana la masini din clasa medie precum Opel Vectra, Ford Mondeo sau autoturisme 4X4 si de lux.
Serviciul in sine pe care il presteaza firmele de inchirieri masini in Bucuresti sau in Romania nu se refera doar la inchirierea unui autoturism, trece cu mult peste acest lucru. Clientii nu sunt persoanele care vor doar sa inchirieze un autoturism, ei vor mult mai mult, vor timp, confort, imagine, siguranta.
Fiecare categorie de clienti vede in autoturismul pe care il inchiriaza o utilitate:
oamenii de afaceri vad timp, si ei stiu ca timpul inseamna bani, vad imagine, putere financiara, prestigiu;
turisti vad confort, siguranta, libertate de miscare;
unele persoane vad doar posibilitatea de a-si impresiona apropiatii, de a-si crea o imagine.
Fiecare client are un anumit profil. Trebuie sa stii sa „asculti” ceea ce clientul nu iti spune, pentru a-l surprinde oferindu-i exact ceea ce isi doreste si pentru a castiga increderea sa deplina in capacitatea firmei de a-i satisface cerintele acum si in viitor.
Clientii au diverse nevoi, tocmai de aceea piata libera de inchirieri masini s-a diversificat atat de mult si cuprinde toate clasele de masini, avand peste 200 de modele, cu dotari diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *