Factori de care sa tii cont cand cumperi un telefon

posted in: Electronice | 0

Piata romaneasca de telefoane smart este foarte variata, iar alegerea unui nou telefon te poate pune in dificultate. Daca vrei sa cumperi un telefon nou de Balck Friday, ar trebui sa-ti faci temele din timp sa te orientezi spre un anumit model dinainte.

Iata cativa factori pe care ar trebui sa-i ai in minte atunci cand cumperi telefoane de Black Friday. https://www.reducero.ro/subiecte/telefoane/

Bateria

Esti genul de utilizator care tine mai multe aplicatii deschise simultan? Te vezi ca un consumator intens de aplicatii de streaming video sau de jocuri. Astfel de obiceiuri pot solicita foarte mult bateria, iar daca faci parte din aceasta categorie de utilizatori, atunci ar trebui sa te orientezi spre black friday telefoane cu baterie foarte buna.

Memoria

Trebuie sa stii ca telefoanele au doua tipuri de baterii:

– RAM sau Random Access Memory

– ROM sau Read Only Memory.

RAM, impreuna cu procesorul telefonului determina viteza de reactie a telefonului si usurinta de operare.

ROM-ul este ceea ce majoritatea utilizatorilor se refera ca fiind spatiu de stocare. Aceasta este memoria care este folosita pentru a stoca sistemul de operare, aplicatiile si toate clipurile, fotografiile si melodiile preferate pe telefon.

Prin urmare, este evident ca telefoanele cu RAM mai mare vor fi mai rapide, iar cele cu ROM mai mare vor avea un spatiu de stocare mai mare. Un utilizator mediu ar trebui sa fie oarecum multumit cu 3 GB RAM si 16 GB ROM.

Dar, daca esti un utilizator ce folosesti intens diverse aplicatii, atunci ar trebui sa te uiti la un telefon cu mai multa memorie RAM si ROM. Pentru a extinde ROM-ul, poti utiliza si un card de memorie micro SD dar tine minte ca aplicatiile stocate si rulate de pe cardurile de memorie tind sa fie mai lente.

 

Camera video

Exista multe discutii in ceea ce priveste performantele camerelor video de pe telefoane. In sine, o camera cu mai multi megapixeli nu are ca rezultat poze mai bune. In afara de megapixelui, fotografiile de buna calitate sunt influentate si de factori cum sunt: nivelurile ISO, obiectiv, focalizare automata etc. Daca vrei sa faci multe poze atunci alege un telefon cu o camera de 12 sau 16 MP, cu f/2.0 (aceasta ofera rezultate bune, chiar si cand lumina este scazuta). Daca nu folosesti prea mult camera, te poti multimi si cu valori mai mic, o camera de 8 – 12 MP si f/ 2.2.

Procesorul, ecranul, sistemul de operare si pretul si alti factori care ar trebui sa-ti ghideze achizitia pentru black friday telefoane. Tu ce vei alege?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *