Fardul de obraz

posted in: Moda | 0

Anumite produse cosmetice au rolul de a schimba aspectul fetei prin diverse efecte pe care le poate aduce fetei si tenului, iar in acest articol va fi vorba despre fardul de obraz .

Acesta are un efect revitalizant asupra tenului, ofera culoare pometilor si poate masca imperfectiuni ale structurii osoase e fetei daca este bine aplicat.

Totusi, pentru a avea parte de toate aceste beneficii, este foarte important ca fardul de obraz sa fie aplicat corect si sa se tina cont de cateva aspecte legate de tipul si nuanta tenului, de forma fetei si momentul zilei cand este aplicat.

  Cum se alege fardul de obraz in functie de tipul de ten?

Fardul de obraz se gaseste sub diverse forme, si anume pudra, crema, gel si lichid. Fiecare dintre aceste tipuri de fard este recomandat unui anumit tip de ten.

Astfel, pentru tenul uscat este recomandat fard-ul de obraz tip crema, deoarece este capabil sa hidrateza pielea. Cea mai potrivita metoda de aplicare este cu ajutorul degetelor, iar in urma aplicarii tenul capata un aspect natural si tineresc.

Atunci cand ai un ten gras, cel mai potrivit este sa folosesti un fard de obraz de tip pudra sau gel, deoarece acesta reuseste sa elimine aspectul lucios al pielii. Pentru aplicarea fardului tip pudra, este necesara o pensula mare, cu par mare, special creata pentru aplicarea fardului.

Tenului normal i se potriveste orice tip de fard de obraz.

Fardul de obraz tip gel scoate in evidenta bronzul si ofera senzatia de racorire, de aceea este potrivit pentru a fi folosit vara. Fardul de obraz lichid este potrivit oricarui tip de ten si ofera un aspect natural tenului.

Cum alegi fardul de obraz in functie de nuanta tenului sau a rujului?

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa folosesti fardul de obraz , este sa gasesti acea nuanta care se potriveste culorii tenului tau.

Astfel, daca ai tenul deschis la culoare, trebuie sa alegi nuante deschise la culoare, precum roz, corai sau piersica, iar pentru tenul mediu este recomandat acel fard de obraz in culoare roz inchis, auriu sau bej. Acele farduri de obraz in culoarea maro, caramiziu sau roz brun sunt recomandate celor care au un ten inchis la culoare.

De asemenea, este recomandat sa se asorteze culoarea fardului de obraz cu cea a rujului, pentru a reusi sa ai un aspect cat mai natural si fresh.

Cum aplici fardul de obraz in functie de forma fetei?

Exista foarte multe beneficii pe care fardul de pleoape le aduce fetei, daca se aplica corect si este nuanta potrivita.

Daca ai fata ovala, atunci poti purta fardul de obraz in diverse moduri, trebuie sa aplici cu miscari circulare fardul pe partea proeminenta a obrajilor.

Fata rotunda necesita o aplicare a fardului de obraz sub linia pometilor, caci altfel fata va parea si mai rotunda.

Unei fete patrate i se aplica fardul de pleoape in zona proeminenta a pometilor, iar unei fete in forma de inima  se evita aplicarea fardului pe pometi, ci sub ei, pentru a da impresia unui maxilar mai lat.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *