Categorii
Credite

Nu iei un credit pentru ca ti-e teama de pierderea serviciului?

Înainte de a lua un credit, cea mai grea întrebare este: voi avea bani să plătesc ratele? Răspunsul este personal, dar noi am găsit o modalitate de asigurare!

Cum am găsit soluția asiguratoare? Am citit mult. Nu ofertele firmelor, că toate sunt făcute să pară că totul merge doar pentru tine. Nu, am citit din vorbele consultanților cu experiență, și așa am ajuns la un articol scurt, cuprinzător, echidistant și foarte util: Asigurare pentru neplata credit bancar.

Este foarte greu să faci investiții dintr-un salariu. Și dacă sunt două salarii, tot greu este, că sunt și mai multe guri de hrănit. Iar când apar și copii, e că naiba, cheltuielile curente cresc, dar și nevoia de a face investiții crește pe măsură.

La ce investiții ne referim? Nu la afaceri, nici la bursă. Nu, doar la cele normale într-o familie: de la cele mai mari (o casă nouă), până la cele obișnuite (mobilier, garderoba etc).

Și ne întoarcem iarăși: e greu din banii de salariu. E și mai greu să pui bani deoparte. Cum să faci asta? Copilul crește, e nevoie de un pat nou, de un dulap în plus, de un televizor al lui, de biblioteca. Ce faci? Strângi 3 ani bănuțul, lună de lună? Nu se poate, are nevoie de ele acum.

Și ajungi la concluzia la care ajunge toată lumea până la urmă: fără bani împrumut nu se poate. Adică un credit, de preferință bancar. Dacă ai un salariu bunicel, și nu ai datorii restante, obținerea unui credit nu este o mare dificultate. Dar ce faci cu teamă? Dacă vine iarăși vreo criză? Sau crește vreo taxă și patronul decide să-și mute afacerea într-o țară mai la est?

Da, asta este. Teama că prin pierderea locului de muncă nu vei mai putea plăti ratele, și de acolo începe vârtejul necazurilor. Teama că rămâi fără casă e cea mai grea. Mai cu picioarele pe pământ e teama că restanțele te duc în Biroul de Credit, și cel puțin 4 ani după aceea nu mai ai vreo șansă să primești credit de la vreo bancă.

Dar cum am spus mai sus, există o soluție. Creditele bancare au dobânzi decente, nu se compară cu cele de la IFN-uri gen Provident sau Viva Credit, așa că, pentru liniștea și somnul bun de noapte, luați în considerare un cost în plus: asigurarea pentru incapacitatea de a achita ratele.

Gășiți în primele paragrafe ale acestui articol link către articolul cu pricina, unde aveți toate detaliile. Citiți-l, găsiți acolo detaliile tehnice. Nu are rost să le repetăm aici. Aici discutăm, cu speranța că ne permiteți, despre psihologie. Cum îți faci curaj să faci un pas mare care presupune costuri și riscuri aferente? Simplu: te asiguri. Cum? Legal, oficial, și, desigur, cu un cost atașat.

Vestea bună este că acest cost nu este mare. Dacă, de pildă, dobânda la un credit nevoi personale, variază între 10 și 20% anual – din sold. Rata de asigurare.. este (un exemplu), de 0,138% din același sold. Adică, față de dobânda, ponderea primei pentru o asemenea asigurare este aproape nesemnificativă.

O altă veste bună este că, prima de asigurare calculându-se că procent din soldul creditului, valarea acesteia scade lună de lună. ajungând spre finalul contractului să nu mai însemne aproape nimic – ca sumă.

Un ultim aspect legat de asigurare. Nimeni n-o face sperând că evenimentul nefericit se va întâmpla. Și în cele mai multe situații, nici nu se întâmplă. Caz în care, la final, te gândești că ai dat acei bani degeaba. Orice ar fi, și oricând v-ați gândi, treceți prin minte un pic scenariul în care – sperăm că nu – evenimentul se petrece. Sigur nu veți mai gândi că ați dat degeaba plata asigurării.

Categorii
Finante

Credit mobil prin telefon, nebancar, fara adeverinta de salariu

Oricui i se poate intampla sa aiba o nevoie financiara urgenta. Spre exemplu o reteta de medicamente neprevazuta, un accident de masina care necesita reparatia autovehicolului, sau o interventie urgenta la instalatia sanitara. Daca nu gasesti un vecin sau un prieten care sa-ti imprumute urgent 1000 lei, cum rezolvi problema ? Din fericire exista solutii pentru astfel de situatii. Un credit mobil este una dintre solutii.

Este un credit pe care il poti accesa rapid, online, prin telefon sau printr-un simplu SMS. Poti apela pentru asta, la orice IFN care acorda credite rapide pe piata din Romania. Exista o multitudine de tipuri de credite, cu conditii de acordare foarte diverse, astfel ca nu se poate sa nu gasesti unul care sa ti se potriveasca. 

Conditiile de acordare sunt in general aceleasi. Spre exemplu, trebuie sa ai o varsta minima de 18- 20 ani si un venit stabil care sa poata fi dovedit de minim 300-700 lei.  Este de asemenea necesar sa ai un cont bancar, o adresa de e-mail valida si un numar de telefon mobil personal activ. Procedura de accesare a creditului este in general aceeasi.

Daca soliciti creditul online ai la dispozitie o aplicatie cu care poti sa vezi ce dobanzi platesti in functie de suma de bani imprumutata si de perioada de creditare. Dupa ce ai stabilit aceste conditii, completezi o cerere  de creditare si o transmiti online impreuna cu o copie a cartii de identitate. Unele IFN-uri mai solicita si un Acord de consultare a bazaei de date a ANAF.

Numai daca mai este necesar, se solicita si alte documente. Dupa acest pas, vei fi contactat de un reprezentant al creditorului, cu care vei definitiva si semna online contractul. Dupa semnarea contractului, in cateva minute ai banii in cont, sau daca nu ai cont ii ridici de la casieria unei banci. Daca soliciti un credit nebancar prin telefon, ai la dispozitie o aplicatie specifica.

Pentru a lua un credit prin SMS, este necesar sa mai fi luat anterior un credit de la acel IFN. In mare, aceasta ar fi procedura. Precum se vede sunt destule avantaje. Totusi, aceste avantaje vin cu un cost reflectat in nivelul dobanzii. Cantariti bine inainte si imprumutati-va doar daca stiti ca puteti rambursa creditul.

Categorii
Credite

Imprumuturi rapide, online, fara acte, doar cu buletinul

Imprumuturi rapide se pot accesa de la orice IFN prezent pe piata de credite din Romania. De regula, un imprumut rapid poate fi luat intr-un timp foarte scurt si cu un minim de documente. Nu sunt necesare nesfarsitele drumuri la banca si dosare intregi de acte. Totul se face online si este suficient sa transmiti o copie a cartii de identitate.

Imprumuturi rapide fara acte

Acest tip de imprumut rapid, poate fi accesat fara acte. Majoritatea IFN-urilor iti vor solicita doar o copie a cartii de identitate. Unele solicita si un acord de consultare a bazei de date a ANAF. Procedura de accesare este destul de simpla. Accesezi pagina IFN-ului si completezi o cerere online. In cerere de regula trebuie sa specifici suma dorita si perioda de creditere. Tu alegi si scadenta creditului. In functie de suma imprumutata si de tipul de credit, poti plati intr-o singura rata sau in mai multe.

Apoi, transmiti online cererea si o copie de pe buletin si astepti sa fii contactat. In scurt timp, un reprezentant al IFN-ului te va suna si impreuna veti definitiva contractul de credit. In aproximativ doua ore de la aprobarea imprumutului rapid, poti avea banii in cont. O mare problema insa, o reprezinta alegerea IFN-ului care sa-ti dea un credit potrivit nevoilor tale. Un ajutor de nepretuit in acest sens, veti gasi accesand https://creditpanalasalariumeu.ro, polatforma gratuita de informare despre piata de imprumuturi rapide din Romania.

Aici veti gasi informatii suficiente si actualizate la zi, astfel incat sa puteti compara intre ele imprumutrile rapide si sa faceti alegerea corecta. Asa cum se poate observa, imprumutrile rapide fara acte vin cu destule avantaje. Daca alegeti creditul care corespunde nevoilor si posibilitatilor voastre financiare, puteti elimina orice risc. Inconvenientul principal este nivelul dobanzii pentru imprumuturi rapide. Acesta este oarecum justificat, avand in verdere riscul mare de a nu fi recuperat creditul. Cantariti cu multa atentie si imprumutati-va doar daca stiti ca puteti rambursa creditul.

Rambursarea imprumuturilor rapide

Si in privinta rambursarii unui imprumut rapid exista multe avantaje. Spre exemplu, creditul poate fi rambursat anticipat, fara comisioane pentru rambursare anticipata sau alte taxe. Mai mult, daca achiti anticipat creditul rapid, se recalculeaza dobanda datorata, astfel incat sa platesti dobanda doar pana la data rambursarii efective a creditului. Poti apela la orice metoda de plata pentru rambursare. Cea mai avantajoasa este debitarea directa a cardului tau, la data scadentei.

Trebuie sa te asiguri doar ca la data scadentei ai in cont suma datorata. Poti rambursa orice tip de credit rapid si prin plata cu numerar la banca sau prin transfer bancar, plata cu cardul sau prin alte puncte de incasare. Neplata la scadenta a imprumutului de bani, atrage mai intai dobanzi penalizatoare. Apoi, datoria se raporteaza la Biroul de Credit. Pentru a evita aceste situatii, se poate solicita o refinantare a creditului. Cererea de refinantare trebuie facuta cu cateva zile inainte de scadenta.

Aprobarea refinantarii, presupune plata la zi a dobanzii datorate. Cea mai neplacuta situatie care poate apare, este executarea silita. De regula, IFN-urile cesioneaza contractul de credit nerambursat catre firmele de recuperare de debite. Pentru a nu ajunge in astfel de situatii, informati-va la adresa http://creditpanalasalariumeu.ro, despre toate reglementarile legale de pe piata de imprumuturi rapide.

Categorii
Credite

Credite rapide online IFN – reglementari si informare

Credite rapide online IFN sau credite bancare – ce alegem ? In ultimul timp, in majoritatea mediilor de informare, regasim tot mai des aceasta intrebare. Un raspuns clar, care sa satisfaca pe toata lumea nu gasim, si ne intrebam in continuare daca alegem credite bancare sau credite rapide online IFN. Parerea mea este ca nu raspunsurile sunt gresite, ci intrebarea nu este bine formulata. De ce ? Pentru ca cele doua produse nu sunt comparabile. Spre exemplu putem compara doua soiuri de mere intre ele, dar nu mere cu pere. Similar, putem compara intre ele creditele oferite de mai multe banci sau cele oferite de diverse IFN-uri. Fiecare dintre aceste entitati acopera un anumit segment de piata, satisfac anumite cerinte si au un portofoliu de clienti.

Reglementarea creditelor rapide online

O denumire oarecum internationalizata si unanim acceptata a acestor credite este cea de crdite payday. Le regasim in toata lumea, inclusiv in tarile capitaliste puternic dezvoltate. Deoarece nu s-a gasit o alternativa la creditele payday, guvernele din diferite state au incercat sa reglementeze cat mai strict acest sector. Astfel, exista state in care acest tip de creditare este interzis, altele plafoneaza nivelul dobanzilor, iar altele nu impun nici un fel de restrictii. In Romania activitatea IFN-urilor este reglementata in principal de OG 85/2004 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare, act normativ cu multiple modificari, ultima fiind OUG 52/2016. O parte din IFN-urile care acorda credite rapide online, sunt inscrise in Registrul Special al BNR. Asupra acestora, BNR are drept de supraveghere, control si sanctiune. In prezent, sunt in discutie modificari legislative care sa cresca numarul de IFN-uri obligate sa se inscrie in acest registru.

Posibilitati de informare despre credite rapide online

O radiografie complexa a creditelor payday din lume si de pe piata romaneasca de credite, veti gasi accesand https://creditpanalasalariumeu.ro, un portal gratuit de informare despre credite. Veti gasi aici informatii despre modalitatile de reglementare a creditelor payday si o prezentare completa a principalelor IFN-uri care acorda credite rapide online pe piata romaneasca. Modul de prezentare permite compararea creditelor rapide si alegerea variantei optime. Nu in ultimul rand, puteti vedea ultimele stiri din lumea finantelor, informatii despre paradisuri fiscale si offshore si cum isi ascund banii bogatii lumii.

Categorii
Credite

Despre IFN-uri si imprumuturi rapide online fara acte

Daca aruncam o privire pe forumurile de specialitate, problematica IFN-urilor este foarte controversata. Conform ultimelor publicatii ale BNR, in Registrul General al IFN, sunt inscrise 145 de entitati. Aici sunt incluse si entitati cu activitati de leasing, tranzactii financiare, fonduri mutuale si alte asemenea. Dintre acestea, doar 35 de entitati sunt inscrise in Registrul Special al BNR. Asupra acestora BNR are drept de supraveghere, control si sanctiune. Din dorinta de a reglementa cat mai strict sectorul creditelor rapide online, BNR vrea sa creasca numarul IFN-urilor obligate sa se inscrie in Registrul Special al BNR.

Exista deja propuneri de a obilga IFN-urile care acorda credite rapide online sa detina un capital de 10 ori mai mare decat sumele imprumutate. Reactia patronatului IFN-urilor nu a intarziat sa apara. Patronatul sustine ca aceste incercari de reglementare, nu vor limita numarul creditelor online. Aceasta pentru ca piata de credite nu ofera alternative. Mai mult, cererea pentru acest tip de credite este in continua crestere, iar bancile nu o pot satisface. Ca o concluzie, ar trebui sa retinem ca IFN-urile functioneza pe piata legal, acopera un segment pentru care exista cerere, iar dobanzile mari sunt impuse de necesitatea acoperirii riscului de credit.

Posibilitati de informare

Din dorinta de a informa cat mai corect si complet potentialii clienti, despre activitatea de creditare online, s-a nascut site-ul http://creditpanalasalariumeu.ro. Toate informatiile prezentate aici sunt gratuite si pot fi preluate pentru orice fel de necesitati. Aici veti gasi informatii despre toate tipurile de credite, statistici si tendinte, cadrul legislativ in domeniu si nu in ultimul rand o prezentere a principalelor IFN-uri care activeaza pe piata romaneasca de credite. Puteti compara diverse tipuri de credite bancare si nebancare si conditiile de acordare a acestora, astfel incat sa puteti alege creditul care se potriveste posibilitatilor voastre financiare. Site-ul are si o pagina despre lumea finantelor – http://creditpanalasalariumeu.ro-lumea finantelor, in care sunt prezentete principalele evenimente financiare, frauda financiara in domeniul creditelor, informatii despre paradisurile fiscale si offshore, statistici si reglementeri legale ale creditelor payday in lume. Daca aveti nevoie de un credit, informatia sub toate aspectele ei exista aici. Folositi-o!

Categorii
Afaceri Finante

Creatorul Satoshi Nakamoto

Cine este Satoshi Nakamoto, inventatorul Bitcoin?

Cu totii am auzit de Bitcoin, moneda digitala criptata ce a inceput sa joace un rol tot mai important in lumea financiara mondiala. Daca despre evolutia ei s-au facut numeroase studii menite sa ii inteleaga resorturile ce o propaga dar si sa ii prevada viitorul, inceputul sau este invaluit oarecum in mister, asta datorandu-se chiar inventatorului sau.

Satoshi Nakamoto este numele sub care s-a prezentat lumii persoana care a lansat prima data termenul de Bitcoin si care, cateva luni mai tarziu, oferea lumii prima si cea mai puternica moneda digitala. Pana in prezent nu a fost identificat cine se afla in spatele acestui pseudonim, desi au existat numeroase presupuneri si au fost emise mai multe ipoteze.

In octombrie 2008 Satoshi Nakamoto a publicat o lucrare pe site-ul metzdowd.com, in The Cryptography Mailing list. In acest articol intitulat A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Sistem de numerar electronic de tip peer-to-peer) el descria moneda digitala Bitcoin. In ianuarie 2009 a facut public primul software bitcoin care a generat reteaua si primele unitati de cryptocurrency, adica primii bitcoini.

La mijlocul anului 2010 acesta a oferit controlul asupra codului sursa unui apropiat si s-a retras din proiect. Cu mici exceptii, din acel moment nu se mai stie nimic despre omul aflat in spatele acestui gigant.

De altfel, nu se stie nimic cu exactitate despre inventatorul Bitcoin, acesta putand fi un barbat, o femeie sau chiar un grup de oameni.

In anul 2012 Satoshi Nakamoto a pretins, printr-un mesaj, ca este un barbat in varsta de 37 de ani ce locuieste in Japonia. De altfel originea sa japoneza pare a fi sugerata si de alegerea acelui pseudonim, insa dovezile par sa contrazica aceasta ipoteza. De exemplu, cel care scrisese codul nu folosise nici un cuvant in limba japoneza, totul fiind documentat si etichetat intr-o engleza perfecta.

Pornind tot de la limbajul utilizat, a fost emisa si ideea ca Satoshi Nakamoto este de origine britanica pentru ca in mesajele sale se regaseste de exemplu expresia „bloody hard”, ce este specifica celor din Commonwealth.

Analiza altor indicii arata insa in alta directie, si anume spre continentul american.

Urmarind obiceiurile de lucru ale lui Satoshi, un membru al comunitatii Bitcoin a identificat un anumit tipar de timp in care acesta era activ in online. A fost astfel identificat un interval orar in care Satoshi era foarte rar activ, ceea ce insemna ca aceea este perioada in care doarme. Pornind de la premisa ca el este un individ cu obiceiuri normale si rutina a somnului, a rezultat faptul ca odihna sa se pliaza pe zona ce corespunde fusului orar Eastern Time Zone (ET) si Central Time Zone, adica jumatatea de Est a SUA, dar si parti din Canada si America de Sud, precum si insule din Pacific.

Au fost vehiculate numeroase nume, cu origini dintre cele mai variate. S-a spus ca ar fi cchiar un grup de persoane, agentii secrete sau studenti ori fizicieni. A existat chiar si o persoana care si-a asumat identitatea, pentru ca apoi sa nu mai prezinte dovezile promise.

Categorii
Credite

Peste 86% dintre români consideră serviciile de creditare rapidă extrem de utile!

Potrivit unei cercetări desfășurate de imprumuturi24.com, 86.5% dintre români consideră serviciile de creditare rapidă drept un instrument financiar necesar, iar 94.7% dintre ei declară că își auto-evaluează cu mare atenție posibilitatea de returnare a unui astfel de împrumut înainte de a-l solicita.

Bucuresti, 19 Octombrie, 2016 – Imprumuturi24.com, un serviciu online gratuit care permite clienților să compare o gamă largă de produse financiare personale (așa numitele împrumuturi rapide), a efectuat un studiu comprehensiv despre popularitatea acestui tip de serviciu în România. În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile a 1087 de persoane.

„Am realizat acest sondaj având drept obiectiv mai buna înţelegere a clienţilor Români şi motivele pentru care aceştia au ales anumite companii de creditare rapidă. Rezultatele obţinute ne ajută să îmbunătăţim conţinutul site-ului şi să publicăm informaţii şi mai utile despre serviciile financiare.”, a menţionat M. Kazlauskas, editor-şef Împrumuturi24
Imprumuturi24.com, un serviciu online gratuit care permite clienților să compare o gamă largă de produse financiare personale (așa numitele împrumuturi rapide), a efectuat un studiu comprehensiv despre popularitatea acestui tip de serviciu în România. În cadrul studiului, au fost analizate răspunsurile a 1087 de persoane. Românii, într-o proporţie covârşitoare de peste 86%, consideră că împrumuturile nebancare, prin modul lor de acordare şi numeroasele facilităţi oferite, sunt foarte utile, în special persoanelor cu venituri mai mici, care nu pot beneficia de împrumuturi bancare.

Principalele motive pentru care românii apelează la creditele nebancare sunt accesibilitatea serviciilor (25.7% spun că primesc banii chiar dacă au venituri lunare scăzute), rapiditatea acestora (19.1% declară că primesc împrumutul mai repede decât de la bancă, iar 14.8% apreciază faptul că pot aplica online) precum și imposibilitatea de a accesa un produs bancar (21,4% dintre cei chestionați au fost refuzați de bănci). Faptul că foarte multe companii nebancare oferă primele împrumuturi (până la o anumită limită) fără a percepe vreo dobândă reprezintă un avantaj major pentru cei interesaţi de un credit rapid.

Cei mai mulți dintre românii care solicită împrumuturi rapide o fac din cauza unor cumpărături neprevăzute (25.4%), pentru plata facturilor (17.6%), pentru cheltuieli medicale (13.9%), pentru diverse evenimente cum ar fi căsătorii, vacanțe sau concerte (6.6%). Același procent, 6.6%, declară că folosesc împrumuturile rapide pentru cumpărături zilnice, în timp ce 21.7% au precizat că este vorba despre alte cheltuieli (incluzând nevoi personale, amenajarea locuinței, plata unor rate). Astfel, orice problemă financiară se poate rezolva rapid, simplu şi într-un timp record.

Cele mai populare companii de împrumuturi rapide din România sunt Vivacredit (37.9% dintre cei chestionati au folosit serviciile acestei companii), Zaplo (35% dintre cei chestionați au accesat serviciile companiei) și Ferratum (33.7% dintre cei chestionați au solicitat un împrumut rapid prin intermediul acestei companii). Clienții se declară în general mulțumiți de calitatea serviciilor: 38% sunt foarte satisfăcuți, 44.3% sunt satisfăcuți în timp ce 17.7% nu sunt satisfăcuți. De asemenea, 83.5% dintre ei ar recomanda serviciile de creditare rapidă familiei și prietenilor, și doar 16.5% nu le-ar recomanda.

Când vine vorba despre criteriile pentru alegerea unei anumite companii de creditare rapidă, cei mai mulți români se orientează în funcție de nivelul dobânzii. 43.9% dintre respondenți au declarat că principalul criteriu după care aleg creditorul este posibilitatea de a accesa un prim împrumut fără dobândă, în timp ce 6.6% sunt atrași de o rată a dobânzii cât mai scăzută. 24.6% dintre cei care solicită împrumuturi rapide țin cont în primul rând de cuantumul sumei disponibile pentru împrumut, în timp ce 18.9% acordă cea mai mare atenție unor termeni și condiții transparente și ușor de înțeles. Împrumuturile rapide înseamnă, cu adevărat, rezolvarea oricărei probleme financiare într-un mod simplu şi eficient!

Despre Imprumuturi24.com

Împrumuturi24.com este un portal independent şi informativ de comparare credite, care operează în România din anul 2015. Scopul său este de a oferi sfaturi şi a educa în legătură cu diferitele probleme financiare, inclusiv asupra creditelor nebancare. Mai multe informaţii sunt disponibile pe http://www.imprumuturi24.com

Imprumuturi24.com este un serviciu online gratuit care permite clientilor sa compare o gama de produse financiare personale – credite nebancare, asa numitele împrumuturi rapide.

Vizualizează rezultatele sondajului în acest infografic http://www.imprumuturi24.com/infografic-imprumuturile-rapide-in-romania-2016/

Categorii
Finante

Preturile proprietatilor imobiliare ar putea incepe sa creasca

Piata romaneasca de imobiliare a ajuns la la minimul istoric din prisma preturilor pentru locuinte, iar cei care viseaza la statutul de proprietari spera cu siguranta ca acest trend sa continue si in urmatorii ani. Consultantii din domeniu sunt de alta parere, insa, preconizand chiar cresteri in perioada urmatoare.

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara „Knight Frank” spun ca piata romaneasca de imobiliare nu poate decat sa inregistreze o crestere in urmatorii ani, nicidecum o scadere. Astfel, este posibil ca pretul proprietatilor sa inceapa un trend ascendent chiar peste doar o jumatate de an.

Imobiliarele din Romania urmeaza moda Occidentului

Potrivit money.ro, Chris Bell, managing director al diviziei europene a companiei de consultanta imobiliara Knight Frank, spune ca situatia din tara noastra urmeaza trendul deja observat in mai multe tari din Europa de Est, interesante din prisma pietei imobiliare.

Executivul sustine ca Romania se afla cu aproximativ 6-8 luni in spatele unor tari precum Polonia, unde se poate sesiza acelasi fenomen imobiliar din Occident, de acum un an. Faptul ca piata imobiliara a atins deja cel mai jos nivel trebuie sa fie sugestiv pentru trendul ascendent firesc, ce va urma imediat dupa aceasta perioada excelenta pentru cumpararea de locuinte.

Preturile proprietatilor imobiliare si investitorii straini

Cu o experienta de jumatate de secol in pietele imobiliare, Chris Bell are o viziune destul de clara asupra viitorului investitiilor in tara noastra. Astfel, cel care conduce de 15 ani operatiunile Knight Frank in Europa sustine ca in urmatorii 3-5 ani, investitorii vor fi foarte atrasi de Romania.

La nivelul continentului, se simte o revenire a increderii la achizitii, iar Romania nu este exclusa din regiunile cu acest potential.

Graficele arata ca la fiecare sapte ani, valoarea proprietatilor imobiliare creste – fie ele vile si case finalizate, apartamente, garsoniere sau terenuri pozitionate intravilan – cu aproximativ 10%, indiferent de cat de dificile sunt perioadele traversate.

Categorii
Asigurari

Casco ieftin si avantajos de la Gothaer

Protejeaza-ti masina cu o asigurare Casco

Se poate intampla oricand si oricui sa fie implicat intr-un accident auto chiar daca accidentul a fost din vina altuiva. Cert este ca la final, tu te-ai ales cu masina avariata si acum esti nevoit sa iti recalculezi bugetul astfel incat sa reusesti sa iti repari masina. Si pe langa asta, trebuie sa cauti si un service autorizat care sa iti repare masina si eventual sa nu perceapa niste taxe foarte mari. Totul ar fi mult mai simplu daca ai alege o asigurare Casco.

Asigurare Casco

Chiar daca ai incheiata o asigurare obligatorie, daca este vorba de ceva avarii mai serioase nu o sa rezolvi mare lucru. O asigurare de tip Casco ia in calcul mult mai multe riscuri si in functie de firma de asigurari, o asigurare Casco poate acoperi si riscuri precum furtul masinii. Desigur, o asigurare Casco extinsa, care sa cuprinda cat mai multe riscuri poate sa te coste ceva insa in final vei iesi mai castigat decat daca nu ai fi incheiat asigurarea Casco si ai fi nevoit sa iti repari masina. Cei de la firma nemteasca de asigurari Gothaer, pun la dispozitia clientilor mai multe pachete de asigurari de tip Casco. Iar totul este mult mai simplu decat ai crede pentru la Gothaer poti sa inchei o asigurare casco online, practic si modern. Intra si tu si nu ezita sa inchei o asigurare Gothaer prin intermediul careia sa iti protejezi masina.

Categorii
Banci

De ce avem nevoie de bănci?

Sa ne înţelegem de la bun început: ideile bune nu merg întotdeauna imbracate la costum negru, cu cravată si aromate cu parfum Channel; ele pot veni la tine chiar si în pantaloni scurţi, vesele si pline de viaţa. Asta nu înseamnă ca, sunt mai puţin valoroase, mai fără de conţinut sau, ca, nu merită sa le acorzi atenţie. Timpul în care flerul de a face afaceri era o garanţie a succesului a cam apus si, astăzi, el trebuie însoţit si de multă carte. Trebuie sa recunosc însă, ca un ton oficial, sec, stiintific ne incordeaza puţin simţurile, ne mangaie orgoliul, ne debranseaza de la treburile noastre cotidiene si ne obliga… sa fim atenţi. Eu am sa te las sa îţi bei cafeaua, sa răspunzi la ceva mailuri si, între timp, mă voi juca cu cateva idei pe o tema generoasa si foarte modernă : de ce avem nevoie de bănci?

Să ne păstrăm economiile în siguranţă

Am adunat ceva bănuţi intr-o viaţa de om, si, mă gandesc, ca i-as putea ascunde în gradina cu zarzavaturi, sau în adancul sobei de teracota din camera de zi sau, poate, în vreo ulcica de care nu mai am nevoie; am fugarit repede gandul de teama de a nu-i găsi cine stie ce gradinar si sa-i creez, astfel, mari probleme existenţiale; sau, poate, bunicul, în graba de a face primul foc de anul asta, i-ar topi intr-o clipa si ar ramane doar scrum si cenuşă din ei. Si, dacă mă gandesc bine, chiar eu insami, uituca cum mă ştiu, as putea uita de punga mea cu galbeni. Gata, m-am hotarat si o sa merg cu ei la banca: pot oricand sa îi iau înapoi dacă vreau si, în plus, nu stau ei chiar degeaba acolo: voi primi si ceva dobanda. Eu am încredere si timpul trece repede .

Să luăm bani cu imprumut

Un pom am sadit, cu un copil m-a bucurat soarta si a rămas doar …o casa; voi căuta pe cineva, care a pus deoparte acesti bani, care nu are nevoie cativa ani buni de ei, si care sa mă înţeleagă dacă, doamne fereşte, vreodată, nu o sa pot sa îi dau suma promisă, la ziua aleasă. La camatari, nu apelez în ruptul capului, doar vreau sa am somnul linistit si sa merg în tihnă pe strada. Alung repede gandul si cobor cu picioarele pe pamant. În zane nu pot sa mai cred, ca am crescut. Ştiu, singura soluţie e banca. Dar, oare, de ce mi-ar da banca tocmai mie, atat de mulţi bani? Eheee, e ştiinţă adevărată, bazată pe reguli clare, amestecate cu aromă de ”creditum-creditare”, adică încrederea băncii în tine, ca vei da înapoi banii împrumutaţi. Trebuie sa afle cine eşti, ce ai făcut pana acum si ce ai de gand sa faci cu banii, de unde îi vei da înapoi, cu cine te intovarasesti, cum ai mai plătit si alte dati, si multe, multe alte întrebări. De data aceasta, vechiul principiu, ” mulţi chemaţi, puţini alesi”, îşi găseşte cu adevărat temeiul.

Să transferăm bani

Pai, tot efortul de care am vorbit pana acum, adică colectarea si redistribuirea banilor, nu înseamnă ca ei circula, se mişcă, si astfel capata valoare? Oare, ar trebui sa mă urc în tren de fiecare data, ca sa duc niste bani cuiva? Ar inseamna sa pierd timp, sa fac alte cheltuieli si, putin probabil, dar nu imposibil, sa ajung fara ei la destinatie. Si de aceasta data, ştiu ca solutia o gasesc …la banca .

Exista , oare, vreun om care ar putea face singur atat de multe lucruri ?