Five o’clock la Londra

posted in: Vacante | 0

Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit al Marii Britanii sau pe scurt Marea Britanie.

Londra este cel mai important centru financiar, politic, cultural si artistic al Regatului Unit, dar si unul dintre cele mai imporante orase din lume.

Londra Mare are o populatie de 7,5 milioane de locuitori, la care se adauga si cele cateva milioane care locuiesc in zona metropolitan. Populatia orasului este foarte bogata in imigranti, fapt pentru care se explica diversitatea de etnii, culturi si religii. Toate aceste elemente fac ca Londra sa fie unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, lucru ce a atras multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii care s-au mutat aici.

In Londra se gasesc unele dintre cele mai importante muzee din lume, palatele sunt spectaculoase, iar salile de concert de un rafinament iesit din comun.

Westminister (Abatia si Palatul) si Biserica Sf.Margareta au intrat in patrimoniul cultural Unesco in 1987.

Orasul este divizat in 32 de “boroughs” plus City. Boroughs au administratie propie si raspund de serviciile comunale din zonele pe care le cuprind, iar City este condus de Corporatia Londrei.

Orasul este divizat astfel: City of London (“Cetatea Londrei”), West End (“Capatul de Vest), Estul Londrei, Sudul Londrei si Nordul Londrei.

City este centrul istoric al orasului, dar sic el mai important cartier al Marii Britanii si al lumii. City are propriul corp de politie, separate de cea metropolitan. Cel mai spectaculos lucru in City este ca populatia este de doar 7.000 de locuitori, insa in fiecare zi aici vin si pleaca peste 300.000 de personae care isi au birourile in aceasta zona.

West End este cartierul comercial si de distractie al Londrei. Piata Trafalgar este unul dintre cele mai importante obiective turistice, iar Oxford Street este cea mai cunoscuta strada pentru cumparaturi cu magazinele designer-ilor celebri. La sud de Oxford Street gasim cartierul general al distractiei – Soho, plin de cafenele, cluburi si pub-uri.

Londra este un oras ce trebuie neaparat vizitat cel putin o data in viata. Bilete de avion ieftine gasiti pe site-urile de specialitate. Rezervarile hoteliere de 3 stele sunt in jur de 100 Lire/ noapte, iar asigurarea de calatorie este in jur de 10 Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *