Freze de zapada

posted in: Gradina | 0

Prognoza meteo care anunta caderi mari de precipitatii in timpul iernii, nu bucura pe nimeni, autoritati sau familii, fie din mediul urban fie din mediul rural. Vesnic iarna ne prinde nepregatiti, chiar daca ninge o singura data tot sezonul. Dupa bucuria zapezii vine cosmarul deszapezirii usilor de la garaj, eventual a masinii (pentru cei care nu sunt atat de norocosi sa aiba un spatiu pentru garaj). In plus, in mod fatidic, zapada cade duminica noaptea, astfel ca luni dimineata totul devine o catastrofa.
Solutia pentru aceasta problema? Freza de zapada.

Cum o alegem? Simplu! In functie de ce avem nevoie sa deszapezim!
Cum functioneaza? Zapada este preluata de un melc transportor care se roteste cu viteza mare, si are rolul de a o faramita, dar si de a o evacua prin purjare prin jgheabul cu pozitie adaptabila aflat pe carcasa frezei. In functie de necesitati, jgheabul se poate indrepta catre partea stanga sau catre partea dreapta fata de sensul de deplasare al frezei, astfel incat jetul de zapada scos sa nu se dispuna tot in zona curatata. Acest tip de freza face parte din categoria hobby si poate sa lucreze usor inaltimi de zapada de 25-30 cm, zapada cu diferite consistente (proaspata, uda sau zapada inghetata).

Daca stratul pe care dorim sa il indepartam depaseste cu mult 30 de cm de zapada si o astfel de freza se dovedeste “neputincioasa”, este cazul sa intrebuintati o freza de zapada cu doua turbine, prima – de joasa turatie – pentru accesat si faramitat zapada, iar a doua cu viteza de rotatie mai mare – pentru azvarlit zapada.

Acesta din urma are o capacitate mare de prelucrat zapada (fiind util pentru pana la 60 cm de zapada dispusa pe strat). Este un echipament semiprofesional, care fata de prima varianta are avantajul de a fi mult mai eficient, de a curata spatii mai intinse in timp mai scurt, dar are si dezavantajul unui spatiu mai mare de depozitare necesar pe perioada cand nu se foloseste.
Prima varianta, avand o singura freza pentru faramitarea zapezii si pentru azvarlirea acesteia, poate foarte usor sa azvarle odata cu zapada si resturi, altele decat zapada, existente pe suprafata de curatat, astfel ca, daca folositi acest echipament pentru deszapezirea aleilor cu criblura, este foarte posibil sa transormati jetul de zapada intr-o ploaie de “meteoriti” care va pot rani pe dumneavoastra sau pe cei din jur, pot distruge geamuri la casa sau la masina, etc. Freza aceasta (cu o singura turbina) se foloseste doar pe alei pavate, betonate sau asfaltate.
Modelele semiprofesionale si profesionale, insa, au posibilitatea de a efectua deszapezirea inclusiv a terenurilor cu pietris, pentru ca, snecul lent odata cu faramitarea zapezii realizeaza si separarea acesteia de pietris.
Pentru orice categorie – hobby, semiprofesionala sau rofesionala – va puteti adresa firmei Cosma-Husqvarna, care va poate oferi consultanta de specialitate, service, garantie si eventual piese de schimb pentru echipamentele pe care le pun la dispozitia clientilor.
http://www.cosma-husqvarna.ro/freza-pentru-zapada-husqvarna-st121e/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *