Frici legate de implanturi in timpul pierderii naturale a dintilor

posted in: Servicii | 0

Se poate intâmpla, chiar si la vârsta adulta, ca cineva sa aiba o pierdere a dintilor naturali si sa aiba nevoie de alti dinti ficsi. Desigur, estetica poate fi afectata, dar si mentinerea calitatii dintilor ramasi. Intr-adevar, orice pierdere a dintilor influenteaza rezistenta si durabilitatea dintilor naturali vecini.

Din cauza lipsei de informatii sau a fricii, unele persoane pot neglija interventia si astfel ignora efectele pierderii naturale a dintilor. De exemplu, se pot teme sa traiasca cu proteze care se misca.

Cu toate acestea, tehnicile avansate in denturologie asigura proteze dentare perfect adaptate. Vorbim aici despre proteze pe implanturi dentare, sau chiar proteze traditionale, complete sau partiale. Medicii stomatologi de astazi ofera ingrijire de calitate si confort de neegalat pacientilor lor.

Frici legate de pierderea dintilor naturali

Uneori anumite temeri te impiedica sa iei decizii. Acelasi lucru este valabil si pentru persoanele care au suferit pierderea dintilor si care se lupta cu un zâmbet fara dinti. Printre preocuparile care apar cel mai des, se mentioneaza:

  • frica de dentist;
  • un obicei de a-si limita dieta la alimente moi;
  • slaba intelegere a utilitatii unei investitii financiare in sanatatea bucala;
  • teama de a avea proteze necorespunzatoare sau chiar dureroase.

Impactul unui zâmbet fara dinti

Cu informatiile corecte si o urmarire adecvata, aceste temeri pot fi depasite in beneficiul celor care au suferit pierderea dintilor la adulti.

Pe de alta parte, efectele pierderii dintilor nu pot fi evitate. Utilizarea unor proteze adecvate este solutia pentru a trata un zâmbet fara dinti. Apoi sunt evitate problemele generale sau de sanatate orala, cum ar fi urmatoarele:

  • deficiente nutritionale, care apar atunci când oamenii evita alimentele importante care sunt mai greu de mestecat;
  • probleme de digestie, care rezulta din mestecarea mai slaba si impregnarea slaba a salivei in alimente;
  • restrictii privind consumul numai de alimente moi sau lichide;
  • mobilitatea dintilor naturali ramasi, daca exista. Aceasta problema poate influenta aspectul dintilor si poate provoca o anumita uzura a dintilor ramasi.

Daca ramân câtiva dinti in gura, retineti ca aceste efecte sunt posibile si:

  • slabirea prematura a dintilor vecini, daca ramâne, din lipsa stimularii egale a gingiilor inconjuratoare;
  • scadere a rezistentei dintilor ramasi, mai ales daca pierderea dintilor este semnificativa.

Optiuni de protezare dentara in functie de preferinte

Din fericire, pentru a contracara efectele unui zâmbet fara dinti, protezele sunt foarte eficiente. In plus, diverse optiuni iti sunt disponibile pentru a-ti permite sa faci o alegere care ti se potriveste cel mai bine.

Deci, indiferent daca ai pierdut un dinte, câtiva dintre ei sau chiar toti dintii, exista diferite optiuni de protezare dentara si implanturi dentare cu dinti ficsi de la Dental Privilege.

In caz de pierdere a unui singur dinte se sugereaza sa utilizezi un implant dentar. Aceasta tehnica reproduce perfect radacina naturala a dintelui si permite o stabilitate mare a dintelui artificial care este altoit acolo. Aceasta tehnica este foarte eficienta, durabila si estetica. Ca sa nu mai vorbim ca evita toate problemele enumerate mai sus.

Când se pierd câtiva dinti, poate fi luata in considerare o proteza partiala traditionala sau un implant dentar. Important este sa intervii fara prea multa intârziere pentru a asigura intarirea dintilor ramasi si a nu suferi mai multe probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *