Cum functioneaza panourile solare nepresurizate si care sunt avantajele lor ?

posted in: Casa si Gradina | 0

Atunci cand vorbim despre incalzirea cu energie solara, putem descoperi doua tipuri de panouri solare pe piata: panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate.

Daca cele presurizate sunt destul de complexe si pot fi la randul lor de mai multe feluri, panourile solare nepresurizate sunt relativ simple, se instaleaza si se folosesc usor, sunt ieftine si sunt eficiente, mai ales pe timp de vara.

Practic, sunt cele mai ieftine solutii prin care poti produce apa calda menajera fara costuri mari. Componenta unei instalatii solare care functioneaza pe baza unui panou solar nepresurizat trebuie sa contina neaparat panoul propriuzis, un boiler, suport pentru panou ( care se pune, de regula , pe cladire), un controler si accesorii.

Cum functioneaza un panou solar nepresurizat?

Modul de functionare al unui astfel de panou este relativ simplu. Radiatia venita de la soare este captata de catre tuburile vidate cu care este construit panoul si este transformata in energie termica. Apa din boiler intra in tubul vidat si datorita faptului ca acesta este cald, ajunge si ea sa se incalzeasca. Pe baza faptului ca densitatea apei calde este mai mica decat cea a apei reci, apa calda intra in boiler iar cea rece coboara in panou, realizandu-se in felul acesta o incalzire permanenta.

Care sunt avantajele pe care le ai daca optezi pentru panouri solare nepresurizate?

Principalul avantaj si probabil cel mai mare este faptul ca poti obtine apa calda menajera intr-un mod simplu, ieftin si eficient. NU trebuie sa investesti extrem de multi bani pentru a-ti instala astfel e panouri  si nu depinzi cu nimic de reteaua electrica, in asa fel incat poti obtine apa calda chiar si atunci cand electricitatea nu functioneaza.

Independenta este, fara doar si poate, un alt punct forte pe care il ofera aceste panouri. Vei putea sa iti construiesti o casa verde, care sa consume putina energie si sa iti ofere tot confortul de care ai nevoie, fara mari eforturi, iar o astfel de casa poate sa inceapa cu un panou solar.

/page/instalatii-solare-presurizate-6%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *