Gard de gradina din material plastic – avantaje si beneficii

posted in: Gradina | 0

Gardul de gradina poate fi realizat din diverse materiale. In cele mai multe dintre cazuri gardul ce serveste la imprejmuirea gradinii ori a spatiilor verzi poate fi confectionat din lemn. De asemenea gardul decorativ de gradina mai poate fi executat din piatra, fier sau fier forjat. Gardul viu poate fi si el o optiune in delimitarea spatiilor verzi in multe dintre cazuri. Fara indoiala ca materialul ales pentru gardul utilizat la imprejmuirea gradinitei ori a peluzei este o chestiune de gust. Fiecare proprietar al unui spatiu verde va achizitiona modelul de gard propriu stilului sau ori in concordanta cu particularitatile peisajului.

Gardul de gradina mai poate fi fabricat si din material plastic. Acest tip de gard are atat un rol decorativ cat si un rol practic. Gardul decorativ din plastic poate fi utilizat cu succes pentru a delimita aleile sau pentru a imprejmui o suprafata verde, fie ea gradina, peluza ori terasa. Gardul de plastic dispune de un avantaj major si anume acela ca el poate imita destul de fidel toate celelalte materiale din care ar putea fi confectionate gardurile decorative de gradina. Fie ca este vorba de piatra, fier forjat sau lemn, gardul decorativ din plastic va putea reproduce intocmai materialul vizat de proprietarul gradinii. In plus poate imprumuta orice forma sau culoare, astfel incat sa poata fi asortat diverselor aranjamente peisagistice.

Gardul decorativ de plastic este usor de montat si nu necesita costuri de intretinere ca in cazul celor traditionale. Spre deosebire de gardul de lemn sau gardul de fier, gardul de gradina din PVC, poate fi mai rezistent la schimbarile climatice. Acesta nu va necesita vopsire sau lacuire putand fi curatat doar cu un jet de apa. Mai mult, in cazul celor mai multe dintre aceste modele de gard de plastic, montarea sa nu implica costuri. Gardul decorativ din PVC poate reproduce fidel striatiile lemnului sau aspectul fierului forjat dar si aspectul pietrei de rau.

Beneficiul major adus de gardul din plastic este nivelului pretului de achizitie, care in cele mai multe dintre cazuri, este net inferior comparativ cu alte tipuri de garduri de gradina. Sistemul de prindere al gardului si cel de fixare in sol ofera un grad ridicat de confort beneficiarului in momentul montarii acestuia. Totodata timpul de montare va fi mai redus decat in cazul acelora fabricate din alte material traditionale. In concluzie gardul decorativ din plastic poate oferii un aspect ingrijit gradinii, peluzei sau terasei si totodata este in masura a genera economii la bugetul gospodariei.

http://www.2u2me.ro/62-gard-decorativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *