Generator electric – mod de utilizare

posted in: Casa si Gradina | 0

Generatoarele de curent pot fi ideale in vederea furnizarii energiei electrice in cadrul gospodariilor ori a spatiilor comerciale fara a depinde insa de reteaua publica de energie. Generatoarele electrice dispun de motoare cu ardere interna ce fac posibila functionarea acestora. De regula prin arderea diferitelor feluri de combustibil generatoarele sunt capabile a produce energie electrica. Astfel acestea se pot deosebi in primul rand dupa felul combustibilului pe care il utilizeaza in acest sens. Cele mai multe dintre generatoare sunt cele care folosesc benzina sau amestecul de benzina si ulei special, in vederea functionarii. Mai rare sunt insa in aceasta zona, modelele de generatoare diesel ce folosesc motorina pentru a servi furnizarii de energie electrica.

De asemenea generatoarele mai pot varia si in functie de puterea motoarelor de care dispun. De exemplu, generatoarele electrice pot avea in dotare motoare de 750-2200W pana la 4500W si chiar 5000W. Generatoarele pe benzina cu putere de 2200W pot acoperi cu succes necesarul de energie electrica in cazul unei gospodarii cu un numar mediu de consumatori casnici. In cazul generatorului de curent cu putere nominal de 650W posibilitatile de deservire sunt ceva mai reduse. Numarul limitat de consumatori pe care ar putea sa-I satisisfaca il recomanda pentru iluminatul spatiilor in special si a alimentarii cu energie a unui televizor sau frigider. Fara insa a exagera cu numarul aparatelor electronice sau electrocasnice, acest model de generator poate fi o solutie acolo unde consumul de energie electrica este unul mai modest.

In vederea punerii in functiune a unui generator de curent pe benzina va fi necesara respectarea anumitor pasi. Asigurarea existentei uleiului special (W10-40) in baie acolo unde este cazul si a carburantului in rezervor, este prima etapa ce se impune. In general pentru acele modele de generatoare cu motoare ce functioneaza doar cu amestec, adica benzina si ulei, se pare ca modelul W1540 constitue tipul de ulei recomandat pentru o activitate optima. Pentru modelele de generatoare cu baie, 600 ml. din uleiul special sunt necesari in vederea sustinerii functionarii acestora la parametrii normali. In cele mai multe dintre cazuri generatoarele de curent se alimenteaza cu benzina fara plumb 95. De regula capacitatea rezervorului este proprie fiecarui model de generator. Astfel in cazul modelului pe benzina de 2200W capacitatea rezervorului poate fi de 15 litri in vreme ce modelul de 750W poate avea un rezervor de patru litri.

Pornirea generatorului de curent se va face prin punerea in pozitia ON a robinetului de benzina. Este recomandat, ca in momentul pornirii la borna de iesire a generatorului sa nu fie cuplat nici un consumator. Intotodeauna butonul de pornire al generatoarelor pe benzina trebuie sa fie comutat pe ON, iar soclu sa fie in pozitia 1. In ultima instanta generatorul de curent se va actiona prin tragerea usoara a demarorului pana la blocare. Printr-o smucire repetata a a sfoarei (cum I se mai spune demarorului) motorul va fi pus in functiune. Demarorul este acel mecanism ce serveste la pornirea motoarelor cu combustie in doi sau patru timpi.

Dupa cateva secunde de la pornirea generatorului pe benzina soclul se va trage in pozitia initiala, apoi se va controla pozitia sigurantei. Aceasta trebuie sa fie si ea tot in pozitia ON tocmai pentru a favoriza furnizarea de energie electrica consumatorilor racordati. In caz contrar este foarte probabil ca in ciuda bunei functionari a generatorului consumatorii sa nu primeasca curent. Generatoarele electrice pot fi foarte utile in diferite situatii dar mai ales atunci cand reteaua electrica lipseste. Generatoarele pe benzina pot fi o solutie la indemana pentru aprovizionarea cu energie a gospodariilor ori a spatiilor cu destinatie comerciala.

http://www.2u2me.ro/unelte/40-generator2200w.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *