Categorii
Auto

Ghid cumparare anvelope de iarna

Din data de 1 noiembrie, soferii sunt obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna, atunci cand se deplaseaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata si polei, drept urmare cei care sunt prinsi pe astfel de drumuri risca amenzi de pana la 4000 lei sau chiar retinerea certificatului de inmatriculare.
Cum recunosc anvelopele de iarna?
Anvelopele de iarna au inscriptionate un fulg de nea sau, cum este in cazul celor all-season, gasim inscriptiile: MS,M, M+F sau M&S. De asemenea se recomanda ca jantele pe care se monteaza anvelopa de iarna sa fie facute dintr-un material mai rezistent si mai putin casant de exemplu din tabla.
In functie de ce difera pretul anvelopelor?
In principal diferenta de pret o face dimensiunea anvelopei, care o gasim ori in talonul masinii ori pe anvelopa, dar mai sunt si alte performate si caracteristici de exemplu firma de cauciucuri Michelin se lauda ca tehnogia lor de fabricare a anvelopelor reduce distanta de franare cu 5 metri.
De unde pot achizitiona anvelope de iarna?
In ziua de astazi anvelopele de iarna se gasesc incepand de la supermarket-uri, magazine de anvelope, service-uri pana la magazine online care se intrec in oferte care mai de care mai avantajoase, decizia este la latitudinea fiecaruia dar cel mai bine este sa se achizitioneze dintr-o sursa de incredere si unde pot primi garantia ca produsul poate fi returnat.
Ce risc daca nu am inca anvelope de iarna?
Conform legii, atat timp cat vremea este frumoasa iar carosabilul este uscat nu riscati nimic, dar daca pe carosabil intalnim zapada, gheata sau polei riscati intre 9-20 de puncte amenda respectiv intre 600-1500 lei, iar in cazul vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone si a celor de transport persoane cu mai mult de noua locuri, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna doar pe axele de tractiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *