Ghid detaliat de intretinere a geamurilor termopan

posted in: Casa si Gradina | 0

reparatii geam termopanCei care nu doresc sa apeleze prea des la reparatii geam termopan, trebuie sa isi faca un plan foarte bun inca de la momentul montarii tamplariei. Geamurile trebuie sa fie foarte bine montate, garnitura etansare termopan sa fie eficienta iar echipa care le monteaza trebuie sa fie disponibila in cazul in care s-a facut o greseala.

Evident, nu totul depinde de montaj. Utilizatorii geamurilor termopan trebuie sa le intretina corect. Din fericire, intretinerea nu este foarte dificila, iar cei de la reparatiitermopane-pvc.ro au facut un ghid detaliat in acest sens.

Cu ce se curata profilul tamplariei PVC?

Profilele sunt supuse intemperiilor si murdariei, deci automat risca sa se uzeze in timp. Pentru curatarea acestora este suficienta o solutie de apa cu sapun, sau niste detergent de vase, in care se inmoaie o carpa moale. Stergerea se face cu miscari de sus in jos iar frecventa cu care trebuie sa se efectueze spalarea este de o saptamana, doua.

Foarte important: Dupa montajul profilului trebuie sa fie indepartata folia de protectie de pe acesta. Ulterior, va fi mult mai greu de dezlipit si chiar va genera nevoia unor reparatii.

Cu ce se curata geamul termopan?

Sticla montata pe tamplaria PVC este cea mai rezistenta piesa si poate sa fie curatata inclusiv cu solutii ce contin putin alcool. Sunt de evitat, totusi, obiectele ascutite sau buretii de sarma, in conditiile in care sticla poate sa fie zgariata si nu mai poate fi reparata ulterior. Pentru o curatare profunda este bine sa se apeleze la solutii speciale pentru geam care sunt pulverizate si lasate sa actioneze pentru o perioada.

In cazul geamurilor, miscarile cu care trebuie sa se stearga solutia sunt circulare, deoarece in felul acesta nu sunt lasate urme.

Cum se intretin garniturile tamplariei?

Garniturile geamurilor termopan au o importanta uriasa, deoarece ele sunt cele care izoleaza impotriva temperaturilor extreme si impotriva sunetelor. La fel ca si in cazul profilului, garnitura se curata cu o carpa umeda, apa si sapun. Din pacate, garnitura termopanelor nu are o viata extrem de lunga, asadar, o data la cativa ani va trebui sa fie inlocuita. Semnele ca este nevoie de inlocuire sunt evidente: sunetul nu mai este bine izolat si exista pierderi de caldura.

Cum se intretine feroneria?

De cele mai multe ori, cei care au nevoie de piese reparatii termopane au aceasta nevoie din cauza feroneriei. Elementele de feronerie sunt cele supuse la foarte multe solicitari fizice si tot ele au nevoie de cea mai serioasa ingrijire.

Pentru a le folosi cat mai mult timp, trebuie sa se verifice lunar daca functioneaza corect (sa se deschida toate geamurile si usile, sa se analizeze balamalele si manerele, etc), trebuie sa se greseze partile componente si sa se verifice suruburile de prindere. De asemenea, este bine sa se verifice daca elementele de feronerie asigura eficienta in utilizare. Spre exemplu, nu trebuie sa scartie si trebuie sa ajute garnitura sa asigure izolare fonica si termica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *