Calculatoarele au evoluat atat de mult in ultimele decenii, incat nu ne mai putem imagina cum ar fi viata noastra fara unul. Odata cu extinderea World Wide Web-ului la cote greu de inchipuit acum 20 de ani, calculatoarele s-au transformat din niste unelte de lucru, in functii indispensabile care ne umplu intreaga zi si care ne faciliteaza aproape intreaga viata: distractia, socializarea si, bineinteles, munca.
Avand in vedere tot acest timp pe care il petrecem astazi in fata unui monitor, trebuie sa luam in considerare nevoia de achizitionare a unui mobilier cu un design potrivit, care sa indeplineasca toate functiile de care avem nevoie si, in acelasi timp, sa completeze in mod placut decorul camerei noastre. Dar cum stim ce fel de birou calculator ni se potriveste? Cu atatea optiuni dintre care sa alegem, decizia este una dificila. Acest articol va detalia caracteristicile diferitelor tipuri de birouri si factori de care sa tinem seama cand vrem sa cumparam unul.
Inainte sa incepem va trebui sa ne gandim la:
– Care sunt dimensiunile camerei in care va fi asezat biroul;
– In afara de computer si monitor, de ce fel de periferice mai ai nevoie? (Ex: imprimanta, boxe, tastatura, mouse, etc.)
– Unde sunt sursele de curent electric localizate in camera?
– Cine va folosi cel mai des calculatorul si este acea persoana stangace sau dreptace?
– Vei avea nevoie de sertare, rafturi pentru carti? sau alte piese de mobilier impreuna cu biroul?
Raspunde la aceste intrebari si vei optine deja un set de cerinte unice pe care noul tau birou va trebui sa le intruneasca.
Tipuri de birouri disponibile pe piata
1. Birouri standard
Acestea au de obicei inaltimea intre 73 si 78 cm de la sol, fiind construite pentru o persoana cu inaltime medie. Majoritatea au un compartiment glisat pentru imprimanta, si unele nu au sertare. Cand alegi un birou standard, gandeste-te de pe acum la functiile pe care vrei sa i le adaugi ulterior.
2. Birouri executive
Birourile executive sunt ceva mai elaborate atat ca design, cat si ca functionalitate. Au blatul mai spatios, si tind sa fie disponibile intr-o gama mai larga de finisari. In general includ sertare.
3. Birouri in forma de L
Sunt compuse din doua unitati, care sunt asezate in forma de L si sunt ideale pentru plasarea lor in colturile camerei, in acest fel ocupand mai putin spatiu decat birourile standard sau cele executive. Acest tip de birouri este foarte popular pentru ca tinzi sa ai aproape orice ai nevoie pentru desfasurarea activitatii la o distanta suficient de mica pentru a ajunge cu mana.
4. Birouri in forma de U
Sunt fomate din 3 componente: biroul central si cele doua birouri care il flacheaza. Sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de o suprafata mare de lucru, insa ocupa cel mai mult spatiu dintre toate.
Mai avem pe piata si birouri incorporate in biblioteca sau simple masute de lucru. Pana la urma alegerea este a dumneavoastra. Nu uitati insa sa luati in considerare si cumpararea unui scaun birou ergonomic care sa va sustina spatele si picioarele in timpul orelor petrecute la birou.
Lasă un răspuns