Greseli pe care jucatorii de poker le fac constant

posted in: Jocuri | 0

Multi jucatori de poker, online sau live au impresia ca nu castiga la poker, sau chiar pierd constant, datorita bad beat-urilor, dar poker-ul este un joc statistic, in care micile avantaje sau micile lipsuri si greseli se aduna si de-a lungul timpului ne aduc profit sau pierdere. Nu situatile extraordinare si izolate sunt cele care ne fac sa pierdem bani, ci greselile pe care le facem constant si pe care nu le observam si nu le indreptam la timp.

Greselile de mai jos sunt foarte comune si desi evitarea lor e teorie de baza in poker, foarte multi jucatori de poker le fac. Sunt sigur ca o sa te regasesti si tu in cateva din ele si daca faci un efort sa le corectezi o sa obeservi o imbunatatire drastica a jocului tau si a ratei de castig.

1.Sa dai un pariu prea mare, atunci cand nu ar trebuii sa risti tot stack-ul

Asta e probabil cea mai mare greseala pe care o vezi pe la mese si categoric toti am facut-o.

Situatia ar fi cam asa: esti cu o mana puternica, dar de care nu esti foarte sigur si dai un value bet pe turn dupa ce adversarul tau ti-a dat check. Adversar-ul iti da raise! Problema e ca deja ai dat un value bet cu jumatate din stack-ul tau si probabilitatea ca mana ta sa fie cea mai buna tocmai a scazut.

Cum scapi de problema asta? Fa-ti o rutina din a-ti pune cateva intrebari inainte de fiecare strada: Cat e potul? Care e marimea relativa a stack-urilor? Ce o sa fac daca o sa mi se dea reraise? Abia apoi pariaza. Daca de exemplu te decizi, ca in cazul unui check-raise, sa dai fold, atunci vei paria o suma care iti va permite in acelasi timp sa extragi valoare ( daca adverarul iti da doar call ), dar nu te va face sa iti pui la mijloc tot stack-ul in cazul unui raise.

2. Sa nu ai un motiv pentru care dai 3 bet

3 bet-ul e un subiect complex, dar gresala cea mai mare pe care o fac jucatorii de poker online e ca nu se gandesc de ce dau 3-bet.
Tot timpul inainte sa faci asta, gandeste-te de ce! In general vorbind exista 2 motive pentru care dam 3 bet: pentru valuare sau ca bluff pur. Multi jucatori au un range de carti cu care automat dau 3 bet fara sa se gandeasca deloc de ce o fac. Sa dai 3 bet doar pentru ca ai anumite carti nu e un motiv.
Sa zicem ca esti in BB cu AKs, button-ul da raise. Tu dai 3 bet. De ce? Clar pentru valoare, ai o carte buna si vrei sa joci intr-un pot mare.

3. Sa nu dai 3 bet ca bluff destul

Era un timp cand strategia de a da 3-bet light devenise populara si foarte profitabila in poker-ul online, intre timp jucatorii s-au mai adaptat, dar folosita bine aceasta ramane o strategie buna si necesara pentru un joc profitabil. Cheia unei strategii bune de 3 bet light e sa sti sa exploatezi jucatorii potriviti in situatile potrivite. Foarte multe persoane nu pot obtine un profit din aceasta strategie pentru ca incearca sa exploateze tipuri gresite de jucatori.

Ce cautam noi de fapt e cineva cu o gama larga de carti cu care dau raise preflop, cu un procent de fold la 3 bet ridicat si care joaca slab post flop.
Eu aplic de obicei urmatoarea strategie: cand incep sa joc la o masa, ii dau 3 bet unui raiser aflat in pozitie finala, cam cu orice mana, foarte frecvent. De fapt ceea ce incerc sa fac aici e sa aflu cum reactioneaza ceilalti de la masa la 3 beturi. Daca cineva imi da call des si incearca sa ma infranga post flop, de obicei ma opresc. Dar de obicei intalnesti o multime de jucatori LAG care sunt extrem de exploatabili in stilul asta, pentru ca isi foldeaza in general mainile mediocre, si a nu le da 3 bet inseamna sa lasi bani pe masa. Ideea e sa nu te lasi dus de val si sa iti dai seama la timp atunci cand ceilalti jucatori se adapteaza si incearca sa iti contracareze strategia.

4. Sa nu sti cum sa raspunzi la 3 bet

3 optiuni apar atunci cand ni se da 3 bet: sa dam fold, call sau 4 bet. Daca constant iti foldezi mana la 3 bet-uri sau dai all in, atunci dai ocazia adversarilor sa te exploateze.

Multi jucatori prefera sa dea call la 3 bet si apoi sa dea all in pe o varietate mare de flopuri. E probabil o problema de stil, dar consider ca un joc mai bun ar fi totusi 4 bet-ul.

Problema principala e dimensionarea corecta a 4 bet-ului. 4 bet-ul tau nu trebuie sa le permita adversarilor tai sa joace corect.

De exemplu: sa consideram stackuri de 100$, tu dai raise cu JJ la $4 din pozitie initiala, un adversar din pozitie finala iti da 3 bet la 12$, tu dai 4 bet la 45$, el da all in, tu ii raspunzi si la sfarsit castiga potul cu KK.

Aici ai facut o gresala: avand in vedere ca ti-ai pus jumatate din stack in pot, adversarul tau stia ca, in majoritatea cazurilor, vei raspunde la all in si astfel obtine valoare maxima cu KK-ul lui, dar in cazul in care ai fi dat un bet de $30, nu numai ca decizia lui nu ar fi fost atat de usoara si de +EV (valoare asteptata pozitiva), ci ti-ar fi permis si tie mai multe optiuni.

5. Sa nu iti dai seama cand o masa nu mai e profitabila

De multe ori vad mese cu 2 pesti la ele si 4 TAG-uri asteptand sa le ia stack-ul. Apoi dupa un timp pestii pierd si ies, iar la masa raman 6 TAG-uri facand schimb de blinduri. E adevarat ca e greu sa evaluezi permanent mesele cand joci pe 8 mese odata, dar trebuie sa o faci periodic pentru ca altfel pierzi bani si timp degeaba. Un mare ajutor sunt aici si programele de traking care iti permit sa urmaresti care e VPIP general al mesei la care te afli cat si statisticile jucatorilor.

Fie ca esti incepator si vrei sa inveti poker online texas holdem sau un impatimit al sportului care vrea sa devina profitabil sau sa isi creasca rata de castig, noi te ajutam cu articole de strategie avansata, cursuri complete specifice limitelor la care joci si resurse relevante. Invata poker cu noi si invata sa faci din poker o sursa constanta de venit!

http://www.holdemvision.com/

Follow holdemvision:

http://www.holdemvision.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *