Hidroizolarea subsolului

posted in: Casa si Gradina | 0

Aproape orice persoana se gandeste la faptul ca un spatiu in plus in locuinta i-ar fi foarte folositor si desi multi dispunem de subsoluri la case, acesta este adesea umplut cu mobila veche sau diferite obiecte pe care nu ne-am indurat sa le aruncam si uitam de fapt ca acesta ar putea fi un spatiu foarte folositor pentru diverse lucruri sau activitati. Aceasta risipa de spatiu poate lua sfarsit cu usurinta in ziua de azi, pentru multi folosirea subsolului ca o camera pentru diverse activitati devenind un adevarat trend.

hidroizolatii subsolTransformarea subsolului intr-o camera locuibila ne-ar oferi un spatiu in plus fara a depune prea mari eforturi in reconditionarea sa si fara a cheltui prea multi bani, iar pe langa asta nici nu suntem nevoiti sa obtinem aprobari de la primarie ca atunci cand dorim sa ne extindem casa.

Motivul principal pentru care subsolurile nu sunt folosite ca si spatii locuibile il reprezinta faptul ca acesta este mai tot timpul umed. Umezeala isi face simtita prezenta cu usurinta in aproape orice subsol si pe langa umezeala, subsolul este destul de racoros. Peretii suboslului trebuie sa sustina o presiune foarte mare, atat a casei ce se afla deasupra cat si a apei ce se afla in jurul lor, uneori peretii putand capata mici fisuri prin care se infiltreaza apa. Desi peretii subsolului au fost creati de la inceput cu scopul de a impiedica apa sa patrunda, cimentul nu este intotdeauna indeajuns pentru a stopa acest lucru.

Datorita noilor descoperiri in industria hidroizolatiilor, subsolul poate fi acum folosit ca si o camera de zi cu foarte mare usurinta. Desi in Romania nu prea se obisnuieste sa folosim subsolul pentru diverse activitati ci doar pentru depozitare, incepand de la americani, incet-incet incepe sa prinda popularitate si la noi acest fenomen. Spuma poliuretanica s-a dovedit a fi printre cele mai bune materiale de izolare a subsolurilor, asigurandu-ne atat o hidroizolatie eficienta cat si o bariera termica de neegalat.

In constructiile moderne, aproape toti proprietarii isi izoleaza subsolul corespunzator, acesta putand fi folosit si ca o camera de zi, insa la constructiile vechi rarerori intalnim subsoluri bine izolate. O izolatie cu spuma poliuretanica rigida pulverizabila poate schimba cu totul proprietatile si atributiile subsolului vechi si chiar daca unii ar considera procesul aplicarii spumei destul de costisitor, avantajele se vor vedea cu siguranta. Spuma poliuretanica este folosita in special in hidroizolatii terase, dar este un foarte bun material si pentru izolarea subsolurilor, fiind extrem de usor, rezistent si actionand ca o baeriera termica.

In concluzie, daca doresti sa-ti transformi subsolul intr-un spatiu locuibil si nu stii cum sa abordezi procesul de termo si hidroizolatie, o solutie foarte eficienta ar fi izolarea cu spuma poliuretanica pulverizabila.

Follow Andrei:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *