Ibrahimovic, gogheterul din Ligue 1

posted in: Fotbal | 0

Se spune adesea ca banii nu aduc fericirea. In fotbal s-a demonstrat contrariul. Niciun club nu poate supravietui in ziua de azi fara bani si nici performanta nu se poate face fara investitii masive. Insa totul cere timp. Astfel de exemple ar fi Manchester City si PSG, doua cluburi la care s-a investit foarte mult in ultima perioada si de la care se asteapta mari performante. Ce au aceste doua cluburi in comun? Faptul ca se indreapta pe drumul cel bun.

De la numirea la sfarsitul anului trecut a lui Carlo Ancelotti pe banca parizienilor, fata echipei s-a schimbat complet (in bine), iar de la aducerea unor jucatori cu experienta, printre care il putem numi si pe celebrul Zlatan Ibrahimovic, formatia din capitala Frantei se bate cu sanse reale la titlu. Momentan acestia ocupa locul secund in clasament Franta, dupa Marseille. PSG a ratat ocazia de a trece pe primul loc, etapa trecuta, remizand in deplasare, scor 2-2 cu actualul lider.

Dupa doar 8 etape, Zalatan Ibrahimovic este golgheter detasat in Ligue 1 cu 9 goluri marcate. Mai mult de un gol pe meci este o medie extraordinara si, cu siguranta, suedezul nu se va opri aici. Inca din prima etapa a campionatului, Ibrahimovic si-a demonstrat eficienta, reusind sa marcheze de doua ori si sa intoarca un 0-2 pe teren propriu, terminand la egalitate 2-2 cu Lorient. Au urmat doua remize albe pentru PSG, apoi alte 5 partide in care a reusit sa inscrie aproape de fiecare data. In derby-ul din etapa trecuta a marcat o „dubla”, la fel ca in meciurile cu Bastia (0-4) sau Lille (1-2).

PSG se afla la doar 3 puncte in spatele actualului lider, iar daca suedezul va pastra forma actuala si va continua sa marcheze meci de meci, acestia au toate sansele sa recupereze acest deficit. Este interesant de urmarit cum va arata situatia in Franta, dar si in alte campionate de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *