Ierarhia intr-un cabinet de avocatura

posted in: Legislatie | 0

Este nevoie de mai mult decât un avocat pentru a rula o firmă de avocatură. Multi oameni sunt implicati în procesul legal.

Fie că sunteti un client sau doriti sa începeti o carieră în drept, este esential să se înteleagă ierarhia firmei de avocatură. Obtinerea unui loc de muncă la o firmă de avocatură poate necesita ani de pregătire, în functie de obiectivele vizate.

Avocatii, persoanele care sunt autorizate să practice dreptul, sunt coloana vertebrală a oricărui cabinet de avocatură. În general, o firmă angajează atat avocati mai experimentati, cat si asociati, avocati cu mai putina experienta. Avocatii sunt specializati in diverse domenii juridice, de exemplu puteti contacta la un cabinet de avocatura din Bucuresti un avocat in drept comercial.

Daca vreti sa obtineti un job ca avocat incepator, este bine sa va orientati inca din timpul facultatii; efectuarea unui stagiu pe timpul vacantei de vara intr-un cabinet de avocatura va poate ajuta la angajare. De asemenea, mergeti cat mai des prin instantele locale, asistati la procese din domeniul dvs juridic si contactati alti avocati cu experienta.

Angajarea ca avocat dupa ce aveti cativa ani de experienta este o chestiune diferită în întregime. Pregătiti-vă pentru un proces lung, care, eventual, include saptamani, poate chiar luni, de luare a deciziilor de către firma de avocatură. Cu cat ai mai multi ani de experientă, cu atât mai putin va conta ce scoala de drept ai absolvit. Este important sa precizati ce experienta aveti, de exemplu daca ati lucrat ca avocat dreptul mediului in Bucuresti. Firma care angajeaza va verifica calitatea firmei in care lucrezi momentan, cat si succesele sau procesele castigate.

Asistenti juridici sunt absolventi de drept, dar nu sunt licentiati pentru a practica avocatura. Asistenti juridici angajati de firmele de avocatură includ grefierii, juristi si secretari juridici.

Cerintele pentru obtinerea unui loc de muncă în domeniul asistentei judiciare la o firmă de avocatură variază în functie de mărimea si concentrarea firmei. Unele firme doresc ca asistentii juridici să aibă o diplomă de licentă, note bune si experientă direct legata de zona în care vor lucra la firmă. De exemplu, un jurist care lucrează în malpraxis medical ar putea avea o experientă anterioară într-un spital sau cu o societate de asigurări. Firmele mai mari pot să nu ceara o instruire formală în domeniul asistentei judiciare în cazul în care au propriul program intern de formare în domeniul asistentei judiciare. Firmele mai mici, cu toate acestea, ar putea solicita pregatire în domeniul asistentei judiciare sau o certificare, în plus fată de o diplomă de licentă.

De asemenea, pe langa avocati si asistenti juridici, in cadrul unui cabinet pot fi oferite si servicii de mediere cu un mediator din Bucuresti pentru rezolvarea disputelor intre mai multe parti care vor sa se inteleaga fara sa ajunga in instanta de judecata. Medierea este o alternativa mai economica si mai rapida de rezolvare a divergentelor ce va fi apoi legalizata de judecator sau notar.

Nu toti cei care lucrează într-o firmă de avocatură sunt licentiati în drept. Personalul administrativ poate include profesionisti IT, reprezentantii serviciului pentru clienti, contabili si arhivari. Personalul de sprijin sunt liantul care detine firma de avocatură împreună.

Cabinetele de avocatură se bazează foarte mult pe computere si aplicatii software pentru a tine evidenta tuturor cazurilor la care lucreaza. Din acest motiv, firmele de avocatură au în mod normal, cel putin o persoană dedicata tehnologiei informatiilor si securitatea informatiilor. Aceste locuri de muncă pot implica, de asemenea, rularea si supravegherea site-ul web al firmei de avocatură. Pentru a obtine unul dintre aceste locuri de muncă, veti avea nevoie de obicei, cel putin o diplomă de licentă într-un domeniu relevant, cum ar fi stiinta calculatoarelor. Ar trebui să aveti cunostinte extinse de aplicatii software utilizate de obicei de firme de avocatura, cum ar fi software-ul de management al documentelor si software-ul de facturare.

Follow autor:

scriu advertoriale optimizate seo pe diverse subiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *