Igienizarea aparatelor de aer conditionat

posted in: Servicii | 0

Este lesne de imaginat ca orice aparat electrocasnic este supus in timpul utilizarii procesului de incarcare cu praful din aer sau cu alte impuritati care circula liber in incaperile de locuit. Nici aparatele de aer conditionat nu fac exceptie de la acest lucru, cu atat mai mult cat unitatile lor interne se comporta ca niste ventilatoare care preiau aerul din incapere, il racesc si apoi il elibereaza pentru climatizarea spatiilor in care sunt instalate.

Aerul racit este filtrat, iar acest lucru se poate produce in diferite modalitati si intensitati in functie de specificul fiecarui aparat in parte, asa cum este dotat el de catre fabricant. Filtrele unitatii interioare sunt cele care retin toate impuritatile si praful din aer, dar si microorganisme care pot uneori sa afecteze persoanele sensibile la aceatea. In fata acestor filtre nu mai exista nimic, cu alte cuvinte intreaga unitate interna se va prafui pe masura utilizarii sale, mai mult daca este folosita intens, dar suficient si daca nu este atat de des utilizata.

Igienizarea unitatii interne se va face chiar daca un aparat de aer conditionat 9000 btu ar parea mai mic ca si capacitate, el primeste aceiasi cantitate de praf ca si un sistem de climatizare de capacitate dubla sau chiar tripla. Pentru aceasta operatiune in niciun caz nu veti incerca demotarea unitatii interne ci doar spalarea filtrelor la care aveti acces in mod uzual.

Pentru operatiunea de ingienizare completa veti solicita prezenta unei firme specializate in montajul aparatelor de aer conditionat, care are in competenta si acest tip de serviciu la solicitarea clientilor. Mai mult decat atat, daca considerati necesar, veti putea incheia chiar un contract anual de igienizare al sistemului de climatizare pe care il detineti, iar operatiunea se va desfasura in siguranta dupa un grafic prestabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *