Igrasia si mucegaiul – Cum scapam permanent de ele?

posted in: Casa si Gradina | 0

Multe persoane se intreaba de ce apar igrasia si mucegaiul. Raspunsul nu este intodeauna simplu. Din pacate pana ajungem la un raspuns corect, ajungem sa cheltuim o gramada de bani pe solutii de eliminare a mucegaiului care sunt toxice sau eficiente pe termen scurt.

Igrasia

Igrasia este rezultatul avansarii pe verticala a apei din sol prin peretii unei cladiri sol.

Asta e definitia igrasiei si pe piata se gasesc foarte multe solutii de eliminare. Problema principala este prevenirea reaparitiei acesteia.

Cea mai eficienta solutie pentru a preveni igrasia este cea de taiere a capilaritatii. Suna dureros, dar in mod normal acest lucru se face cand se construieste casa. Insa in multe situatii se face gresit sau nu se face deloc.

Solutia ulterioara de prevenire eficienta este de injectare orizontala la baza peretelui pentru a opri ascensiunea apei si retencuirea peretelui cu o tencuiala hidrofoba care are rolul de a usca peretele.

Pentru mai multe detalii legate de aceasta operatiune, apasati

  • aici

.

Mucegaiul

Toata lumea il stie si nu e usor de scapat de el, pentru ca spre deosebire de igrasie, mucegaiul este un organism viu prezent in aer(sporii).

Solutia corecta pentru a scapa de mucegai este una care previne dezvoltarea lui. Suna simplu dar pe piata nu sunt multe solutii care sa faca acest lucru cum trebuie.

Mucegaiul apare pe vopsea datorita condensului aparut pe un perete mai rece sau mai neaerisit. Sporii se aseaza acolo si incep sa se inmulteasca si sa devina colonii. Asa avem mucegai pe pereti.

Dar ce ar fi daca am folosi o vopsea care absoarbe umiditatea intr-o matrice de micropori si ar elimina-o controlat in momentul in care aerisim camera?

Suna bine si asta este solutia cea mai eficienta nu numai de a elimina mucegaiul ci si de a preveni mucegaiul .

Pentru mai multe detalii legate de eliminarea si prevenirea mucegaiului, apasati aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.