Îmbunătățire teren

posted in: Servicii | 0

Аu fоѕt dеzvоltаtе mаі multе mеtоdе dе соnѕtruсțіе dіfеrіtе реntru соnѕtruсțіа dе drumurі ре ѕоlurі fоаrtе mоі. Unul dіntrе еlе еѕtе sistemul de îmbunătățire teren cu coloane de balast, sistem ce este dіn се în се mаі utіlіzаt în ultіmіі аnі. Sistemul Geopier este un salt înainte în tehnologia de îmbunătățire a solurilor moi. Sistemul de îmbunătățire a terenului cu coloane de balast este o soluție rentabilă pentru susținerea clădirilor și a altor structuri în soluri moi argiloase și organice. Construcția Geopier deplasează solurile foarte moi în timpul instalării și folosește lovitura de impact verticală, pentru a construi elemente de incluziune rigidă pentru controlul construcțiilor.

În timpul construcției, uneori este necesar să se întărească baza de sub obiecte. Dar aici totul este mult mai complicat decât pare din exterior și există chiar și multe opțiuni pentru o astfel de muncă. Este necesar ca îmbunătățirea solului să fie făcută înainte de construirea unei clădiri de apartamente, a unui centru de birouri sau a unei alte structuri serioase. Astfel de procese sunt necesare și în alte cazuri. Măsurile de întărire și îmbunătățire a solului se efectuează în timpul construcției lucrărilor de terasament pentru construcții de drumuri (rutiere sau feroviare), instalarea liniilor electrice, infrastructurii de comunicații, conservarea reliefului în ariile naturale special protejate, prevenirea eroziunii construcțiilor deosebit de importante, subminarea bazelor diverselor structuri.

Lucrări de îmbunătățire teren

Lucrările de îmbunătățire teren au relevanță nu numai în etapa de construcție. În mai multe localități, alunecările de teren, pierderea stabilității solului, eroziunea de către corpurile de apă sau topirea apei, sunt detectate după câteva decenii. Dacă acest proces nu este oprit, pierderile finale vor fi disproporționat mai mari în comparație cu lucrările imediate. Mai mult, în unele cazuri este posibil să se producă distrugerea pe scară largă și chiar cu pierderi de vieți omenești. Coloanele de balast sunt utilizate pentru a crește rezistența straturilor de sol. O astfel de soluție este justificată de faptul că poate fi aplicată chiar și cu natura profundă a fisurilor sau cavităților. Soluția injectată ajunge la adâncimea necesară și se solidifică acolo, creând un dop mecanic puternic. În același timp, în acest mod, compresibilitatea solurilor și permeabilitatea lor sunt reduse. Livrarea de balast are loc prin baterea în coloane.

Balastarea este necesară pentru consolidarea nisipurilor grosiere și mijlocii. Dar aceeași metodă este potrivită și pentru rocile predispuse la fisurare. Balastul este pompat prin batere, cu ajutorul injectoarelor. Mărimea fisurii și numărul de pori din nisip afectează direct proporția de ciment și apă. Uneori, la soluție se adaugă materiale inerte. Raza de fixare depinde de tipul de sol care trebuie tratat. Solul stâncos este fixat cu cel puțin 1,2-1,5 m. Dacă solurile sunt compuse din nisip grosier, atunci, va fi de la 0,5 la 0,75 m. Nisipul de dimensiuni medii este balastat cu 0,3-0,5 m.

Poti citi mai multe informatii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.