Categorii
Automobile

Imbunatatiti aspectul autoturismului personal

Exista foarte multe metode prin care puteti imbunatati aspectul autoturismului personal, sa aiba un aspect mai elegant, sobru, sport sau puternic caracteristic pentru masinile offroad.

Fie ca pregatiti autoturismul pentru o cursa, o expozitie de tuning sau doar pentru a imbunatati un pic aspectul puteti utiliza pentru efect maxim accesorii auto suplimentare sau sa faceti o decoratie pe caroseria masinii cu vopsea.

Pentru accesorii auto de calitate puteti cauta in magazinele de specialitate, veti gasi genti de auto de aluminiu, capace roti, lampi si proiectoare suplimentare care se pot monta pe autoturism si ofera un look diferit decat cel vechi.

Daca doriti sa intrati mai mult in detalii si doriti sa pictati ceva pe autoturism, aici deja problema se complica. Sunt artisti care utilizeaza tehnica aerograf pentru a crea desene foarte frumoase pe capota sau chiar pe toata suprafata masinii, dar acesta este un moft relativ scump desi in mod sigur rezultatul va fi unul foarte bun.

Puteti insa sa faceti decoratii mai simple pe autoturismul personal fara sa apelati la un profesionist in manuirea tehnicii de aerograf, trebuie doar sa alegeti cateva spray-uri cu vopsea in culorile preferate, si sa utilizati diferite sabloane ca sa nu iesiti din linie.

Daca nu aveti o oarecare experienta in aceasta directie, faceti o incercare pe o scandura inainte sa incepeti munca direct pe autoturism, pentru ca este posibil ca sa nu aveti talentul de a face aceasta munca si sa nu stricati autoturismul din prima incercare.

Trebuie sa va asigurati ca vopseaua cumparata este de calitatea cea mai buna si faceti o incercare pentru a vedea modul de pulverizare, ca sa nu se scurga din cauza surplusului de vopsea. Exista foarte multe tipuri de vopsele auto, daca nu le cunoasteti intrebati la firmele de specialitate care ar putea fi cea mai buna alegere pentru ceea ce doriti sa faceti.

Daca nu doriti sa va complicati cu vopsele atunci mai aveti o posibilitate sa va decorati autoturismul pesonal cu autocolante decupate la plotter. Este o metoda utilizata in general la promovarea firmelor sau a produselor de marca pe autoturismul firmei.  Se pot alege autocolante colorate si dupa un proiect facut pe calculator se face taierea la plotter si lipirea lor pe caroseria autoturismului.

Este una din cele mai eficiente metode de promovare a firmelor sau a marcilor de firme, asa ca putem foarte usor sa folosim aceasta metoda si pentru autoturismul personal. Evident nu se compara calitativ cu decoratiile vopsite, mai ales cele facute de un artist cu aerograf, dar cu diferite forme decupate si lipite pe caroserie putem schimba aspectul autoturismului considerabil.

Exista si posibilitatea tiparirii pe autocolant a unor fotografii si imagini, prin lipirea acestora pe caroseria masinii putem imita desenele facute cu aerograf mai ales daca avem de exemplu experienta in prelucrarea imaginilor pe calculator. Daca nu putem cere unui prieten care are aceasta competenta si puteti prelucra orice imagine sa para de exemplu facut cu creionul sau chiar cu aerograful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *