Implantul cu dinti ficsi, o metoda revolutionara. Aflati daca sunteti eligibil

posted in: Sanatate | 0

Dintii ficsi este o tehnica de tratament prin care o arcada intreaga de dinti care se defecteaza sau sunt lipsa, este inlocuita cu implanturi dentare dintr-o singura vizita la o clinica stomatologica. Cel putin patru implanturi dentare sunt plasate in maxilarul superior sau inferior si o arcada completa de dinti de inlocuire fixa este atasata la implanturi in aceeasi zi. 

Pacientul beneficiaza de dinti temporari cu aspect natural, fixati pe implanturi care raman pe loc in timp ce implanturile fuzioneaza cu maxilarul. Un set de dinti durabili si definitivi sunt apoi montati trei pana la sase luni mai tarziu, dupa perioada de vindecare. 

Dintii din aceeasi zi sunt o alternativa convenabila la protezele conventionale, care pot cauza probleme cu functionarea orala si increderea in sine. Spre deosebire de protezele dentare, dintii ficsi  sunt putin probabil sa aiba nevoie de reglare in timp. 

Cine e potrivit pentru dinti ficsi? 

Daca traiti cu proteze incomode, dinti slabiti sau lipsa sau daca va luptati cu o coroana sau punte defecte, dintii ficsi ar putea fi o optiune pentru dvs. 

Puteti fi potrivit pentru tratament daca: 

  • purtati proteze care va afecteaza calitatea vietii 
  • aveti boli de parodontoze severe si pierderi de dinti (boala dvs. trebuie sa fie tratata mai intai) 
  • nu aveti dinti deloc 
  • aveti probleme dentare si nu va place gandul de a purta proteze 
  • doriti dinti fics 

In ce fel difera dintii ficsi de implanturile dentare conventionale? 

Tehnica dintilor ficsi ofera pacientilor care au dinti defecti sau si-au pierdut total dintii o arcada completa de dinti ficsi intr-o zi. Acest prim set de dinti este conceput pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare si asigura ca pacientii sa poata manca in ziua plasarii implantului. Acesta este inlocuit cu implanturi permanente cateva luni mai tarziu. 

Dintii de inlocuire sunt de obicei sprijiniti de minim patru implanturi dentare. Numarul de implanturi utilizate va depinde de nevoile pacientului si daca este necesara o proteza fixa ​​sau o punte. Implanturile sunt plasate strategic in zonele maxilarului unde osul este mai dens si mai puternic. Implanturile dentare plasate in partea din spate a gurii, pot fi pozitionate intr-un unghi de pana la 45 de grade pentru a maximiza utilizarea osului disponibil. Acest lucru poate ajuta la furnizarea de sprijin optim si stabilizare completa pentru noul dvs. set de dinti.  

Cum puteti afla daca sunteti eligibil? 

Este important sa intelegem ca tehnica din aceeasi zi nu este potrivita pentru toata lumea. Pacientii care iau in considerare tratamentul pot fi de ajutor sa participe mai intai la o consultatie initiala gratuita, un serviciu pe care multe dintre clinici le ofera. 

Daca medicul stomatolog considera ca sunteti un posibil candidat pentru dinti ficsi, urmatorul pas este o evaluare clinica completa pentru a stabili ca sunteti eligibil pentru procedura. Pentru aceasta consultatie, stomatologii vor percepe de obicei o taxa. Aceasta va implica o examinare completa a gurii si a dintilor. Vor fi luate diagnostice precum raze X, scanare CT, masuratori ale densitatii osoase. Multi stomatologi folosesc o scanare computerizata cu tomograf computerizata si un software specializat, astfel incat sa poata pregati un plan de tratament digital 3D. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *