Implantul dentar subperiostal

25/05/2016 | Autor: | Adaugat in categoria Sanatate

Un implant dentar subperiostal – solutie ideala pentru cazurile mai complicate.

In implantologie, inserarea unei radacini artificiale in osul maxilar al pacientului depinde de o multitudine de factori. Aceasta procedura se realizeaza tinand cont in special de cantitatea si calitatea tesutului osos, mai ales la persoanele in varsta sau la cele care prezinta diverse afectiuni care conduc la diminuarea masei osoase la cavitatii bucale.

Deoarece multi pacienti sufera de astfel de complicatii, medicii stomatologi vin in sprijinul acestora practicand un implant dentar subperiostal. Acesta presupune inserarea radacinii intre os si fibromucoasa, adica sub gingie si sunt utilizate acolo unde implantele obisnuite nu se pot insera, cand osul este complet resorbit sau cand proteza conventionala a fost sortita esecului. Ca si implantele intraosoase, si cele subperiostale pot fi folosite in asociere cu dintii naturali, cu conditia evidenta ca acestia sa nu prezinte afectiuni dento-parodotale.

Un implant dentar subperiostal este adeseori turnat in vitalium sau aliaje din crom – cobalt, aceste materiale, spre deosebire cele folosite in implantul intraosos nu stimuleaza osteogeneza (proces prin care se formeaza osul), ci determina, la un anumit nivel, rezorbtii osoase.

Este format din doua parti majore: infrastructura si suprastructura. Infrastrctura unui implant dentar subperiostale presupune elementul asezat deasupra osului, sub periost (invelisul exterior al osului) si se stabilizeaza prin adaptarea corecta pe planul osos si cu ajutorul tesutului muco-periostic sau gingival. Barele infrastructurii formeaza un schelet care trebuie sa sustina bonturile de sprijin, care la randul lor sustin suprastructura. Aceasta are forma de potcoava si este alcatuita din trei bare articulate prin lacasuri interconectare si va sustine proteza cu dintii acrilici.

Procedura de inserare a unui implant dentar subperiostal este la fel ca si in cazul celorlate tipuri de implant: se realizeaza sub anestezie si nu produce durere sau discomfort pacientului decat la un nivel minim pana la moderat. Firele de suturp se indeparteaza dupa sapte zile, iar dupa interventie este necesara o terapie cu antibiotice, pentru a preveni eventualele infectii sau complicatii.

Vindecarea completa a tesuturilor moi se realizeaza in 3-6 saptamani, adica mai repede decat in cazul implantelor intraosoase, unde tesutul osos necesita o mai mare perioada pentru vindecarea corecta.

Dupa realizarea implantului, adaugarea bontului protetic si in final a modelarii dintilor acrilici, proceduri care se vor desfasura pe parcursul mai multor sesiuni, sunt necesare controale perioadice la stomatolog pentru a se verifica rezistenta implantului, cu control radiografic panoramic anual.

Un astfel de implant dentar poate constitui suportul ideal pentru coroane sau proteze totale si partiale. El poate inlocui unul sau mai multi dinti, atat dinti frontali, cat si masele.

Este realizat din materiale biocompatibile care nu interfereaza negativ cu functionarea organismului si nici nu produc reactii adverse sau alte afectiuni. Dupa realizarea implantului, dintii artificiali vor arata si se vor simti exact ca dintii naturali, iar pentru intretinerea acestora este nevoie doar de periajul obisnuit.

De asemenea, deoarece dintii sunt realizati din portelan, consumul de cafea, ceai sau alte bauturi care afectau inainte culoarea dintilor naturali nu este interzis, materialul nefiind afectat intr-o mare masura de coloranti.

Pentru mai multe articole despre implantul dentar, accesati stomatologb.blogspot.ro

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 3 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …