Importanta culorilor in designul interior

posted in: Design Interior | 0

Daca ai incercat sa studiezi vreodata domeniul designului interior, probabil ai devenit confuz in primele clipe, incat un amalgam de informatii cu diferite concepte din domeniul designului si al decoratiunii au navalit in memoria ta, sa nu mai zic de culori si cum acestea influenteeaza starea fiecarei persoane. Asadar, de ce sunt culorile asa de importante in procesul de design interior? In mare parte datorita faptului ca culorile exprima stari, trezesc amintiri si chiar influenteaza oamenii.

Sa alegem culori calde sau reci?

Tonurile de culoare pe care le alegeti pentru paleta de culori a designului interior nu numai ca va afecta aspectul incaperii dar si starea pe care incaperea o va oferi de acum inainte. In mare parte exista doua tipuri de culori pe care le poti alege pentru amenajarile interioare: calde sau reci. Culorile reci se aplica in general pentru a oferi revigoranta, putere sau simplitate. Daca doresti sa realizezi o lucrare de design interior care sa ofere revigoranta ar trebui sa optezi pentru un verde revigorant sau gri. Pe de alta parte, daca vrei sa creezi un spatiu mai calm, mai linistit, trebuie sa te axezi mai mult pe culorile moi, precum albastru deschis, un galben ,etc. Multi designeri de interior si arhitecti afirma ca si albul simplu este foarte bun pentru a realiza o incapere revigoranta si relaxanta.

Aceleasi concepte se aplica si pentru culorile calde cum ar fi rosu, galben, portocaliu chiar si maro. Aceste culori pot stimula o persoana dar in acelasi timp ii ofera si confort. De exemplu, daca in lucrarea ta de design interior vrei sa oferi o stare energizanta poti alege din nuantele de galben, portocaliu, sau rosu aprins.

Se subintelege ca culorile afecteaza orice element de design interior, asta include nu numai culoarea peretilor ci si culoarea parchetului, a mobilierului, a ceasului de pe perete, chiar si cartilor de pe rafturi.

Multi dintre noi nu suntem constienti cata influenta au culorile asupra noastra, nu numai in design interior ci si in vita de zi cu zi.

Follow Andrei:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *