Importanta saltelelor ortopedice pentru adolescenti

posted in: Mobilier | 0

Moda ghiozdanelor intr-o parte, printre altele, a fost prima faza a deformarii coloanei copiilor si adolescentilor. De regula, pana la o anumita varsta, postura este supravegheata si corectata de catre parinti, care isi atentioneaza copiii sa stea cu spatele drept de fiecare data cand ii vad intr-o postura incorecta in timpul mersului sau in timp ce stau la birou/calculator.

Pe masura ce copiii cresc si pe masura ce nu mai petrec atat de mult timp in compania parintilor, sansele ca ei sa isi deformeze coloana sunt destul de mari, mai ales:

  • La scoala, acolo unde trebuie sa petreaca 5-7 ore zilnic, in niste banci incomode si fixe;
  • La sala, acolo unde efectuarea unor exercitii intr-o postura incorecta poate in timp la lordoze si cifoscolioze;
  • In timpul mersului, mai ales daca poarta o servieta sau un ghiozdan intr-o parte;
  • Atunci cand stau in fata laptopului, intinsi pe pat si cu o perna sub piept.

Pe langa coercitia necesara, una dintre modalitatile de prevenire si chiar si de tratari a deformarilor coloanei implica achizitionarea unor saltele ortopedice. Prin natura lor, ele au o densitate dubla fata de produsele normale, iar mai mult, sunt umplute cu o spuma care recunoaste forma corpului si care se deformeaza doar in jurul acestuia, facand astfel ca odihna sa fie mult mai comfortabila. Totodata, mentine coloana intr-o pozitie corecta, ajutand in acest mod la incetinirea aparitiei bolilor de coloana si ajuta si la inlaturarea durerilor de gat sau de spate.

Cat de necesara este achizitionarea unei saltele ortopedice pentru copii/adolescenti? Ei bine, in masura in care ei sunt expusi unor factori de risc ca cei descrisi mai sus, sansele ca ei sa dobandeasca boli de coloana in timp sunt destul de mari. Intrucat achizitionarea unei saltele ortopedice poate incetini aparitia sau dezvoltarea bolilor spinale, eficienta sa fiind una ridicata, cumpararea ei este, asadar, nu numai recomandata, ci si pe deplin justificata,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.