Categorii
Casa si Gradina

Importanta termoizolatiilor pentru cladiri

   Pentru o cladire, printre cele mai importante aspecte sunt echilibrul termic pe care acesta il ofera, caci in acest mod se va putea crea senzatia de confort, dar si o economie sesizabila la buget. Pentru a realiza acest lucru este necesar sa se angajeze o firma de specialitate care sa se ocupe de lucrarile de termoizolatii  interioare sau exterioare.

  Este important ca specialistii acelor firme sa va ofere consultanta in privinta celor mai bune alegeri legate de materialele utilizate in lucrarile de termoizolatie, dar si cele mai bune moduri de aplicare a acestora.

Ce tipuri de termoizolatii exista?

   Exista mai multe tipuri de materiale utilizate in lucrarile de termoizolatie, acestea fiind alese in functie de nevoi si posibilitati.

  Astfel, atunci cand se doreste termoizolarea peretilor, tavanelor, a acoperisurilor sau a subsolurilor, se recomanda polistirenul expandat si extrudat, caci ofera o termoizolatie buna. Dezavantajul acestui tip de material termoizolant este faptul ca riscul de aprindere este mult mai mare decat in alte cazuri si nu se potriveste decat acelor suprafete fara imperfectiuni.

  Un alt tip de material termoizolant este spuma poliuretanica, aceasta asigurand si o izolare fonica foarte buna, insa trebuie evitata atunci cand vine vorba despre anumite cladiri industriale.

   Foarte folosit pentru termoizolarea acoperisurilor, fatadelor sau a peretilor din interior se afla vata minerala de sticla, aceasta fiind ideala pentru toate acele spatii unde umiditatea este ridicata si este potrivita si recomandata pentru spatii unde suprafetele nu sunt perfecte.

  Daca se doreste o termoizolatie in care se folosesc materiale ecologice, atunci se recomanda celuloza, care are un coeficient de termoizolare foarte bun, insa are un risc crescut de incendiu.

  Se mai poate opta pentru o vopsea termoizolanta sau pentru vata minerala bazaltica.

Cum se aleg materialele necesare pentru termoizolatii?

   Atunci cand trebuie alese materialele pentru termoizolatii, este necesar sa se tina cont de mai multe aspecte, astfel incat sa se beneficieze de cea mai buna eficientizare energetica si izolare fonica si termica, mai exact, confortul termic sa fie cat mai crescut.

  Este important ca atunci cand se alege un material termoizolant, sa se tina cont de riscul de incendiu si de anumite considerente ecologice.

  De asemenea, este nevoie sa se aleaga cea mai buna solutie in ceea ce priveste termoizolarea, astfel incat sa se cunoasca daca aceasta trebuie realizata la interior sau la exterior.

Termoizolarea acoperisurilor

Care sunt pasii necesari pentru o termoizolare corecta?

  Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, este necesar sa se urmeze anumiti pasi si sa se respecte anumite etape, astfel incat sa se poata beneficia de cele mai bune rezultate.

   Pentru inceput, este necesar sa se evalueze suprafata care trebuie termoizolata, astfel incat aceasta sa fie suficient de rezistenta pentru a sustine materialele utilizate pentru termoizolare.

  Urmatorul pas este amorsarea si fixarea profilului, cu ajutorul carora se reuseste oferirea unui suport si o sustinere adecvata pentru materialele termoizolante.

  Placile de polistiren se lipesc, apoi se monteaza diblurile, plasa de armare si profilele de colt, necesare pentru obtinerea unor muchii fara imperfectiuni.

   Pentru a putea termina lucrarea de termoizolatie, este recomandat sa se astepte o perioada de pana la o luna, astfel incat stratul de armare sa se usuce in profunzime.

   Pentru a putea termina lucrarea de termoizolatie, este recomandat sa se astepte o perioada de pana la o luna, astfel incat stratul de armare sa se usuce in profunzime.

Pentru mai multe detalii intra aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *