Imprimantele 3D si impactul asupra viitorului

posted in: IT | 0

Una din cele mai noi gaselnite din lumea IT in ultima vreme este imprimarea 3D. Cu toate ca aceasta tehnologie a fost inventata in 1984 de catre Charles Hull, abia incepand cu anii 2006 aceasta tehnologie a inceput sa fie viabila, prima imprimanta 3D disponibila aparand in anul 2008. De atunci aceasta tehnologie a fost incontinuu perfectionata, in ultimii ani asistand la o explozie a interesului publicului larg pentru aceasta si la o crestere a producatorilor care ofera imprimante 3D.

Intrebarea care se pune tot mai mult este: va schimba oare aceasta tehnologie industria manufacturiera ? Raspunsul cel mai usor este ca, probabil, nu. In teorie acesta tehnologie suna foarte atragator. Fiecare va putea sa-si produca orice lucru si-l doreste: papuci ! Jucarii! Bunuri casnice! Masini! Orice ! Dar realitatea este alta: desi o imprimanta 3D este disponibila comercial, in acest moment ea este folosita numai de catre pesrsoane cu o anumita pregatire profesionala si o anumita situatie materiala, ea fiind inaccesibila majoritatii consumatorilor. In plus, desi in teorie aceasta tehnologie poate produce sau replica orice forma, datorita tipurior de materie prima (anumite tipuri de plastic) produsele astfel fabricate desi au aspectul dorit, nu au aceleasi calitati.

Insa pentru anumite tipuri de produse imprimarea 3D pare sa promita multe. In special pentru piata obiectelor unicat sau produse in serie mica aceasta tehnologie are cu siguranta un viitor stralucit iar odata cu dezvoltarea acesteia si cu aparitia unor noi materiale pretabile la folosirea in imprimare se va putea trece de la stadiul de copiere (folosit azi in majoritatea imprimarilor) la stadiul de creare si producere a produse originale prin imprimarea 3D.

http://www.topjucarii.ro/jucarii-interactive/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *