Categorii
Tuning

In concediu cu masina proprie, avantaje si dezavantaje

Toata lumea este in fierbere inaintea vacantei de iarna, toti se pregatesc pentru sarbatori si nu sunt putini cei care au hotarat sa le petreaca la rude, intr-o statiune montana sau chiar in strainatate. Dar toti acestia trebuie sa stie ca pentru propria siguranta, dar mai a familiei, este obligatoriu sa faca o revizie serioasa a automobilului inainte de a pleca in concediu. Sa vedem, asadar, ce avantaje si dezavantaje ai daca pleci in vacanta cu masina proprie!

Vacanta ideala este cea in care poti sa iei cu tot ceea ce iti este necesar, toate obiectele de utilitate stringenta si de aceea sunt foarte multi cei care prefera sa plece in concediu cu autoturismul personal, acesta fiind o alternativa comoda la alte mijloace de transport.
Avantajele plecarii cu automobilul in vacanta sunt multe si mari, indeosebi pentru ca putem beneficia de un program flexibil si independent. Cand dispunem de posibilitatea de a ne deplasa singuri, putem sa alegem singuri ce locuri vizitam si cat zabovim in fiecare dintre ele.

Un dezavantaj pe care l-ar avea plecarea in vacanta de iarna cu masina proprie ar putea fi oboseala si banii cheltuiti pe benzina sau motorina. Pretul mediu al unui litru de combustibil in Europa ajunge si poate depasi 1 euro pe litru, iar taxele ce trebuie platite pentru utilizarea drumurilor pot ajunge la cateva sute de euro, mai ales daca este vorba despre un traseu dus-intors. Alternativa este dotarea masinii cu GPS, ca sa putem ocoli pe cat posibil drumurile taxate. Plata pe drumuri nu se compara insa cu defectarea sau avarierea automobilului.

Ce trebuie sa verificam la propriul autoturism
Tocmai de aceea, inainte de a pleca in concediu trebuie sa ne asiguram ca masina este in regula si ca nu ne creeaza probleme. Revizia tehnica este imperios necesara. Acest lucru inseamna sa verifici atent uzura franelor, motorul, uleiul, rotile, precum si instalatia de aer conditionat, pentru ca gerul din sezonul rece sau canicula de vara ne pot strica foarte usor vacanta.”, spune managerul siteului Tuningautoaccesorii.ro . Una dintre cele mai costisitoare probleme care apare la autoturisme este defectarea instalatiei de climatizare, pentru ca carei evitare putem utiliza cateva trucuri, cum ar fi sa nu parcurgem distante de peste 100 de kilometri fara sa ne oprim, sa rulam pe cat posibil cu o viteza constanta si sa schimbam din timp treptele de viteza, fara sa fortam masina.

Chiar daca scoti ceva bani din buzunar pentru o revizie inaintea plecarii in concediu, trebuie sa verifici macar schimbul de ulei si filtrul de ulei, filtrul de aer si combustibil, dar si placutele de frana, bucsele, pivotii si amortizoarele.
Franele trebuie neaparat controlate inainte de plecarea la drum lung, pentru a fi sigur ca autoturismul tau franeaza in parametrii indicati de constructor. De asemenea, nu uita ca trebuie sa ai obligatoriu in masina si triunghiul reflectorizant, extinctorul si trusa medicala de prim ajutor.

http://www.tuningautoaccesorii.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *