Incinerarea deseurilor animale medicale

Clinicile si spitalele veterinare au devenit si la noi din ce in ce mai frecvente, odata cu imbunatatirea nivelului de trai al oamenilor, legatura fiind nu neaparat una evidenta, insa ea existand.

Animalele de companie si nu numai au beneficiat de tratamente veterinare mai bune odata cu o capacitate financiara crescuta a stapanilor lor, acestia permitandu-si deci sa apeleze din ce in ce mai des la serviciile profesioniste ale medicilor veterinari si deci a clinicilor medicale cu specific veterinar ce se ocupa de tratarea diferitelor afectiuni ale animalelor in discutie si le pot prelungi acestora durata de viata sau inlatura suferinta.

Trecand de problema animalelor de companie, trebuie analizata si cea a aspectului medical – animalele ca purtatoare de diverse boli sau virusi ce pot trece la populatie umana prin simplul contact si care s-au dovedit a putea cauza epidemii sau chiar pandemii de proportii inimaginabile.

Bunaoara gripa aviara sau bolile purtate de vaci, care au afectat o foarte mare parte a populatiei umane si au dus la mii de decese inainte sa poata fi stopate sau macar tinute sub un oarecare control.

Pentru ca aceste boli sunt transmise uneori prin simplul contact al omului cu animalele, ele luand forme adeseori mult mai virulente odata patrunse in organismul uman, este important ca eliminarea deseurilor animale infectate sau suspectate de a fi infectate sa se faca intr-un timp cat mai scurt posibil, fara ca oamenii sa aiba contact prelungit cu ele, in ideea de a se evita orice fel de infectare accidentala care ar putea duce apoi la raspandirea tulpinii de virus si cauza victime omenesti.

Metodele de eliminare a deseurilor animale sunt diverse in ziua de azi, insa de departe cea mai eficienta in cazul eliminarii deseurilor animale medicale din clinici sau din diverse situatii de necesitate sporita este incinerarea deseurilor animale, incineratoarele de deseuri animale putand fi adaptate nevoilor in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, rata de ardere si alte asemenea variabile.

De asemenea, incineratoarele de deseuri animale asigura o ardere rapida si completa a deseurilor animale medicale si nu numai, nemaifiind astfel nevoie ca eliminarea deseurilor animale sa implice contactul prelungit al oamenilor cu materialul animal infectat.

Din punct de vedere igienico-sanitar, incineratoarele reprezinta cea mai sigura solutie, eliminarea deseurilor animale fiind astfel desfasurata in siguranta si fara a raspandi agentii patogeni. Nu trebuie uitat, bineinteles, aspectul ecologic al acestei probleme, deseurile animale putand sa polueze sursele de apa sau putandu-se crea diverse probleme de mediu daca eliminarea deseurilor animale nu este efectuata in siguranta.

Deoarece in prezent incineratoarele de deseuri animale existente pe piata sunt de diverse tipuri, au diferite capacitati si rate de ardere, ele pot fi acum folosite nu doar la eliminarea deseurilor animale din clinici si spitale veterinare,  ci si in situatii mai presante si urgente precum cele descrise mai sus, totul in conditii de maxima siguranta si rapid.

Follow FlexTim:

Flextim Industry este o companie creata de specialisti romani pentru specialistii din intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *