Info-Sănătate introduce prima metodologie de analiză Marketing ROI pentru campaniile video multiscreen

posted in: Comunicate de presa | 0

Info-Sănătate, GBD Research și Asociația Română de Indoor Advertising au făcut primul pas spre construirea unui ecosistem Total Video inter-măsurabil, prin introducerea unei metodologii de analiză a Marketing ROI Multiscreen pentru campaniile de comunicare video TV și Indoor TV (digital place-based media).

București, 19 iunie 2017 – Având în vedere nevoia crescută de transparență privind eficacitatea campaniilor de comunicare și realizarea de analize Return on Investment (ROI), precum și trendul internațional de măsurare a eficienței campaniilor Total Video, Info-Sănătate și Asociația Română de Indoor Advertising au organizat în perioada martie-mai 2017 un grup de lucru format din 9 specialiști media-marketing, care au configurat prima metodologie de analiză Marketing ROI pentru campaniile video multiscreen din România. Scopul grupului de lucru a fost armonizarea metodologiilor de analiză complementară pentru cele două medii video inter-măsurabile din România: TV clasic și Indoor TV (digital place-based).

Analiza de Marketing ROI Multiscreen include indicatori de audiența și eficiență relevanți pentru analiza campaniilor video multiscreen TV clasic și Indoor TV și oferă o modalitate de analiză a eficienței campaniilor video, cu sublinierea specificului fiecărui mediu video.

“Demersul analitic a fost în primul rând un proces de integrare a multiple expertize și perspective, care ne-au orientat către modelarea unor analize ROI pe mai multe niveluri, având totodată un aspect practic și direct utilizabil în evaluarea campaniilor. Analiza are mai mulți pași și include indicatori standard de audiență, campanie, eficiență, impact și estimarea de incremental sales – analiza la nivel de cost-beneficiu. Modelul de Marketing ROI combină date de research cu estimări și parametri specifici fiecărei campanii, asigurând clienților o paletă cât mai completă de evaluare pre și post campanie, oferind un suport real pentru decizii cât mai optimizate”, a declarat Alexandru Larionescu, director GBD Research.

“Dorim să subliniem ideea de complementaritate a Indoor TV, nu de concurență cu TV clasic. În cazul platformei Info-Sănătate, audiența este formată predominant din persoane care se uită relativ puțin la TV clasic (light TV viewers), iar contextul educațional oferit de Info-Sănătate contribuie la o promovare etică și non-agresivă a produselor farmaceutice”, a declarat Ovidiu Brazdău, director Info-Sănătate și președintele Asociației Române de Indoor Advertising.

„Modelul Marketing ROI Multiscreen dezvoltat de Info-Sănătate oferă clienților investitori în publicitate și agențiilor de media un instrument nou de evaluare a două mari criterii de evaluare media:
– eficacitatea investiției de publicitate video pe un suport fără clutter, care se derulează într-un conținut tematic despre întreținerea sănătății, inteligență emoțională, parenting și multe mesaje pozitive.
– eficiența unei campanii media folosind exact aceiași parametri de planificare și monitorizare a campaniilor de TV, reach, frecvență, GRPs/TRPs, vânzări, precum și toate rapoartele de eficiență versus costul net al campaniei, generând concluzii care să conducă ușor clientul către decizia de investiție”, a declarat Bogdan Prăjișteanu, consultant performanță în business, CEO QuanticaBiz.

Ca un pas suplimentar în analiza de Marketing ROI Multiscreen, Nielsen România oferă în parteneriat cu Info-Sănătate posibilitatea de a realiza analize de Marketing ROI detaliate pentru companiile care derulează campanii video multichannel. Pot fi folosite două metode, Nielsen Custom Analytics și Matched Panel Analysis, în funcție de specificul fiecărei campanii. Analizele media de acest tip încorporează și alți indicatori relevanți: competiția, impactul provenit din alte medii sau din alte activități de comunicare (PR, în-store advertising, promoții, reprezentanți medicali, indicatorii macroeconomici, ș.a.)

Laura Voinea, ad operations manager, Info-Sănătate: “Motivul pentru care am implementat metodologia de analiză Marketing ROI a fost nevoia clienților de a primi date cât mai exacte privind beneficiile pe care le aduce o campanie de comunicare derulată pe platforma Info-Sănătate. Analiza de Marketing ROI împreună cu contextul educațional și lipsa clutterului la Info-Sănătate TV sunt elemente esențiale pentru analiza impactului campaniilor de publicitate”.

Indicatorii utilizați în analiza de Marketing ROI:
– Indicatori de audiență: TTV Rtg., Indoor TV Audience, Net Reach, Effective Reach 2+/3+/4+, TRP/GRP by target, Effective Ad Exposure Frequency.
Compoziția audienței: Heavy TV Viewers, Medium TV Viewers, Light TV Viewers.
– Indicatori de eficiență ai campaniei: Ad Recall, Brand Awareness, Ad Recognition, Purchase Intent, Brand Activation, Contextual Relevance.
– Indicatori de evaluare comparativă multiscreen: Multiscreen Total Ad Exposures, Ad Impact Reach, Ad Recall, Too much advertising, Advertising Avoidance, Audience Duplication, CPT, Cost per Incremental Reach, Incremental GRPs for reaching Light TV Viewers.
– Indicatori pentru evaluarea Incremental Sales post-campanie: Purchase Intent Score, Conversion Rate, Incremental Buyers, Post-campaing Sales Effect, Incremental Sales, Return on Investment per campaign, Sales Cycle.

Procedura de analiză Marketing ROI Multiscreen TV este un know-how oferit de Info-Sănătate și GBD Research companiilor interesate de comunicare video multiscreen, agențiilor de media și organizațiilor care doresc să îl utilizeze în scop educațional.

Mai multe detalii pe www.indoor-romania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *