Informatii utile despre dermatita

13/09/2018 | Autor: | Posted in Sanatate

Simptome precum pruritul, exfolierea pielii, roseata acesteia sau aparitia de papule sau vezicule cu continut lichidian, anunta aparitia unei afectiuni dermatologice numita dermatita. Ca si remediu principal, utilizarea de creme pentru dermatita trebuie realizata dupa solicitarea exclusiva a sfatului unui specialist dermatolog.

Ce este dermatita?

Cel mai important de stiut este faptul ca, desi aceasta afectiune nu este contagioasa, poate determina simptome atat de neplacute incat pacientul se poate simti destul de inconfortabil si apeleaza la utilizarea unor produse farmaceutice precum o crema pentru dermatita.

Tipuri de dermatita si rolul cremelor in tratarea acestora

Cel mai comun simptom ale dermatitei il reprezinta mancarimea pielii si roseata acesteia. Insa in functie de celelalte simptome si de crema pentru dermatita utilizata se disting urmatoarele tipuri de dermatita: de contact, seboreica, cercariala si atopica.

Dermatita de contact se manifesta printr-o eruptie rosie si mancarime cauzata de un factor cu care pielea a intrat in contact. De regula produse precum parfumurile, sapunul, cosmeticele sau chiar bijuteriile pot determina aparitia dermatitei care se poate manifesta chiar si 4 saptamani, daca exista o expunere constanta la un asemenea stimul. De regula orice crema pentru dermatita determina ameliorarea si disparitia simptomelor insa daca acestea persista pentru o perioada mai mare de o luna si va impiedica de la realizarea sarcinilor zilnice, este necesar un consult la medicul specialist dermatolog.
La randul sau, dermatita de contact este de trei feluri: dermatita de contact alergica, iritanta si ocupationala.

In ceea ce priveste dermatita seboreica, aceasta consta in afectarea scalpului prin existenta unor pete scuamoase, prin inrosirea pielii scalpului si prin aparitia matretii. De asemenea acest tip de afectiune afecteaza partile pielii care secreta o cantitate mare de sebum. Cauza acestui tip de dermatita o reprezinta, se pare, infectia cu o ciuperca numita Malassezia care se inmulteste in exces in zonele in care piele secreta sebum in exces.

Desi se manifesta prin simptome care determina pacientul sa se simta stanjenit si inconfortabil, acest tip de afectiune nu este in nici un caz contagioasa, iar remediile sunt la indemna oricui: un sampon special pentru scalp si o crema pentru dermatita dedicata zonelor de piele afectate.

Dermatita cercariala sau pruritul inotatorului se manifesta prin eruptii si bubite rosii insotite de prurit care apare de regula dupa ce am inotat intr-o piscina sau intr-o apa plina de paraziti. Ca si in cazurile expuse mai sus, apelarea la un remediu precum o crema pentru dermatita, reprezinta singura modalitate de a scapa de aceasta neplacere temporara. Pentru a favoriza disparitia rapida a simptomelor este indicat sa evitam sa ne scarpinam si, pe langa crema utilizata, sa aplicam prosoape umede pe zonele afectate.

Dermatita atopica este o eczema care provoaca eritem si prurit si spre deosebire de alte tipuri de dermatita, aceasta este cronica si se manifesta periodic prin episoade de acutizare. Aceasta afectiune poate fi insotita de afectiuni precum astmul sau febra de fan.

Desi aceasta afectiune, indiferent de tipul ei, poate provoca adevarate neplaceri, utilizarea unui remediu precum o crema pentru dermatita poate grabi procesul de vindecare si ameliora simptomele care ne determina sa ne simtim inconfortabil.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 15 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns