Instagram pentru afaceri. 10 sfaturi utile

posted in: Promovare online | 0

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc zilnic Instagram pentru a se pune la curent cu ultimele noutăți din lumea vedetelor, și nu numai.

Această rețea de socializare îți dă oportunitatea de a ajunge la numeroși posibili consumatori din diverse colțuri ale lumii, așa că este păcat să nu profiți de asta.

Folosirea corectă a Instagram pentru promovarea afacerii și creșterea vânzărilor te poate ajuta să atragi mai mult trafic către pagina de web, să îți mărești lista de e-mailuri, dar și să crești rata de conversie.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să obții rezultate cât mai bune.

1. Distribuie conținut de calitate

Nimic nu îi îndepărtează mai mult pe utilizatori decât un conținut de proastă calitate, creat în special pentru a vinde, nu pentru a răspunde nevoilor lor. Așadar, furnizează conținut de calitate, targhetează audiența potrivită și dă-i posibilitatea să interacționeze.

2. Folosește Instagram Stories

Instagram Stories este un video scurt prin care îți poți transmite cât mai eficient mesajul promoțional. Acesta nu va mai fi disponibil după 24 de ore, așa că trebuie să fii cât mai concis, astfel încât mesajul tău să ajungă acolo unde trebuie. În plus, tocmai pentru că are o durată de viață scurtă, îi stârnește utilizatorului dorința de a cumpăra cât mai rapid.

3. Folosește hashtaguri

Sunt mulți cei care fac o căutare cu ajutorul unui hashtag, așa că trebuie să fii pregătit pentru asta, să fii acolo unde te caută potențialii clienți.

4. Oferă valoare

Utilizatorii de Instagram sunt gata oricând să facă o achiziție. Depinde de tine să vii în întâmpinarea nevoilor acestora, furnizându-le informații de calitate.

5. Folosește butoane CTA

Fiecare postare pe care o distribui pe Instagram ar trebui să aibă un buton clar care să îndemne la acțiune, fie că e vorba de ”Cumpără acum”, sau ”Urmărește”.

6. Pune link-uri

Folosirea Instagram pentru afaceri reprezintă o sgtrategie bună pentru a atrage cât mai mulți vizitatori către site. Pentru a obține asta, nu uita să adaugi un link la fiecare postare.

7. Creează un profil complet

Asigură-te că oferi utilizatorilor suficiente informații despre afacerea ta atunci când îți creezi profilul. Orice informație, de la adresă, număr de contact, website, descriere, etc. este binevenită și poate stârni interesul potențialilor clienți.

8. Folosește un cont de business

Un astfel de cont va putea fi mai ușor de gestionat și integrat cu Facebook, astfel încât să poți folosi la capacitate maximă toate instrumentele de promovare.

9. Nu te abate de la imaginea brandului

Orice postare, fotografie sau video, pe care o distribui pe Instagram trebuie să fie în concordanță cu imaginea pe care ai creat-o brandului tău.

10. Folosește Instagram Insights

Folosind acest tool vei putea avea o privire de ansamblu cu privire la felul în care utilizatorii reacționează la conținutul postat de tine, dacă strategia ta de marketing dă rezultate sau, dimpotrivă, trebuie să faci modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *