INSTALAREA UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO – PLANIFICARE

posted in: Electronice | 0

La inceput, gandul ca trebuie sa dati gauri in pereti pentru a trage cablurile pentru camera de supraveghere video poate parea neatragator, dar cu cateva informatii si planificare se poate transforma intr-o activitate agreabila si benefica la finalul sau.

Uneori, instalarea unei camera de supraveghere acasa este foarte simpla.

In prima faza trebuie sa gasiti locul de imbinare al peretilor cu acoperisul, sub streasina casei. Acesta va fi un loc ideal pentru amplasarea camerelor de supraveghere video deoarece va oferi protective camerelor impotriva intemperiilor, cum ar fi ploaia, soarele, vantul sau zapada. Alte motive pentru care amplasarea camerelor in acea locatie este foarte benefica, ar fi ca va ofera un camp de vizibilitate extins dar si faptul ca sunt multmai ferrite impotriva vandalismului.

Un alt avantaj pentru plasarea camerelor in acel loc este faptul ca la imbinarea peretilor cu acoperisul exista un mic spatiu de separate, pe unde puteti trage cu usurinta cablul. Acest lucru inlatura necesitatea de a mai da si alte gauri in peretii casei dumneavoastra.

Dupa alegerea locului si amplasarea camerei trebuie sa verificati atent campul de vizibilitate sis a va asigurati ca Acela este cel mai bun loc pentru amplasarea camerei din acest punct de vedere.

Avem un software special care va poate ajuta s ava asigurati ca Acela este cel mai optim loc pentru amplasarea camerei respective. Exista de asemenea software-uri demo, care va permit introducerea planului casei dumneavoastra , pozitia peretilor si dimensiunilor acestora precum si zonele de interes pentru dumneavoastra, pe care doriti sa le supravegheati, si va pot calcula si arata grafic in functie de lentila camerei zonele acoperite de aceasta . O planificare riguroasa a amplasarii camerei de supraveghere in momentul montajului va poate scuti de pierderi inutile de timp si multe batai de cap.

Cablarea este un factor de asemenea foarte important la momentul montajului sistemului de supraveghere. Cel mai bine este sa utilizati un cablu standard in supravegherea video RG59. Este cel mai bun si stabil, precum si cel mai raspandit cablu folosit la montajul sistemelor de supraveghere video.

Urmatorul pas va fi sa alegeti locul prin care veti face trecerea cablului de la camera la interiorul locuintei dumneavoastra, in cazul caselor, cel mai potrivit ar fi intrarea cu acesta prin pod, si apoi alegerea locului in care veti pune DVR-ul, unitatea de inregistrare central a sitemului si monitorul pe care veti vedea inregistrarile.

Dupa amplasarea DVR-ului si a monitorului, veti adduce apoi la acestea , cablurile din pod sau din locul pe unde a-ti intrat cu ele in casa.

Va trebui apoi sa montati mufele de tip BNC pe cablu, inainte de conectarea acestora la DVR, acelasi lucru trebuie facut si la camera.

Cand vine vorba de alimentarea camerelor cu energie electrica aveti doua posibilitati, fie alimentator de 12 V separate, pentru fiecare camera sau o sursa comuna de la care sa alimentati toate camerele.

O optiune foarte importanta la sistemul de supraveghere video este aceea de a putea accesa camerele de la distanta prin internet de la orice PC, laptop sau chiar dispositive mobile cum sunt tablet sau telefonul mobil, in urma realizarii setarilor.

Asadar realizarea montajului unui sistem de supraveghere video, nu este foarte dificil dar este in schimb foarte util, pentru asistenta tehnica, sfaturi sau executarea unor lucrari de instalare cu un grad mai ridicat de dificultate, echipa ICANSEE va sta la dispozitie .

www.icansee.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.