Interventii stomatologice prin sedare sau adormire?

posted in: Sanatate | 0

De cele mai multe ori cand mergem la dentist majoritatea dintre noi suntem foarte panicati si ne este frica ca interventia ce urmeaza o sa ne doara. Din acest motiv, in ultima vreme avem posibilitatea in unele cabinete stomatologice sa alegem sa fim adormiti sau doar sedati in timpul interventiilor. Aceste doua abordari sunt complet diferite dar care au acelasi rezultat, o interventie relaxata si nedureroasa. Nimanui nu ii place sa treaca prin aceste interventii, nici macar doar sa se gandeasca la ele. Uneori doar gandurile ii fac si pe cei mai curajoti adulti sa se intoarca din drum.

Adormirea este literalmente ceea ce spune, esti adormit in timpul interventiei stomatologice. In cazul sedarii in schimb sunteti treaz, dar intr-o stare de euforie si relaxare totala si nu simtiti absolut nici o durere sau disconfort in timpul lucrarilor dentare efectuate. Personal, sunt de acord in totalitate cu metoda somnului care este de asemenea si preferata mea. Merg pe ideea faceti orice credeti ca este necesar si ma treziti cand ati terminat. Insa ambele metode au avantajele si dezavantajele lor, de aceea cel mai indicat este sa va consultati si cu medicul de la cabinetul de stomatologie unde mergeti. Utilizarea anesteziei este un lucru foarte serios si este nevoie de un stomatolog foarte bine instruit si priceput pentru acest lucru.

In prezent stomatologii sunt mai concentrati pe grija fata de client si de aceea veti gasi ca cei mai multi dintre acestia ofera ambele metode de sedare pentru a incuraja clientii sa aleaga serviciile lor. In cazul adormirii nu veti mai stii ce se intampla si va veti trezi dupa o perioada cand totul a fost gata, insa daca doriti doar sa fiti sedati atunci trebuie sa stiti ca acest lucru se poate face prin mai multe variante, si anume: sedare pe cale orala prin ingerarea de pastile, sub forma de gas sau prin sedare intravenoasa.

Este intotdeauna important pentru sanatatea dumneavoastra si o practica sigura, ca stomatologul sa aiba un asistent, deoarece o pereche de ochi si urechi in plus nu poate sa strice niciodata si poate fi de ajutor in cazul unor eventuale complicati. In special atunci cand optati pentru adormire completa cand riscul unor complicatii creste este foarte indicat sa mai existe o persoana de specialitate pentru a duce interventia la bun sfarsit fara probleme.

Astazi in cabinetele stomatologice moderne exista o serie de stimuli mentali si vizuali cum ar fi apa curgand, muzica un acvariu cu pestisori si multe alte metode de acest gen. Toate acestea au un scop clar, acela de a incerca sa va linisteasca si sa va faca sa uitati de frica viitoarei interventii, mai ales ca acum prin metodele existente in foarte putine cazuri mai exista situatii cand interventia este dureroasa.

Daca aveti nevoie de un stomatolog Bucuresti cu o vasta experienta si alaturi de o echipa de stomatologi foarte bine instruita, va invitam sa alegeti cabinetul Dental Clinica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *