Irina Binder Fluturi 3

Dupa Soni semnata de Andrei Ruse – carte care a starnit polemici aprinse la momentul aparitiei (2008), iata ca in 2012 un alt roman care sfideaza rigorile scriitoricesti, face valuri mari pe piata de carte. Este vorba despre Fluturi, scris de Irina Binder intr-o maniera care i-a atras deopotriva, atat laude cat si critici.

Fara a intra pe taramul alunecos al criticilor de carte, se poate spune ca, romanul Fluturi deschide o poarta catre un nou mod de exprimare literara – mai simplista, mai sincera, mai usor de digerat si, mai mult, venita dintr-o experienta reala.

In pofida criticilor, limbajul neacademic folosit de Irina Binder in Fluturi, nu i-a diminuat deloc popularitatea, dimpotriva, am putea spune ca i-a dublat-o. Franchetea controversata a Fluturilor Irinei Binder indica, daca nu un caracter perfect transparent, macar caracterul unui om care a ales sa nu se ascunda de sine. Un om, cu bune si cu rele, care isi accepta slabiciunile si greselile si care are curajul de a impartasi si altora din experientele sale, cu riscul de a fi judecat, blamat sau marginalizat.

Fluturi este o poveste in care se regasesc cititori din cele mai diverse medii, indiferent de educatie, nivel de cultura sau statut social. Ideea de a transforma un jurnal intr-un roman, n-a fost premeditata, insa nici spontana. Irina Binder si-a castigat treptat fanii, incepand cu 2010, anul in care autoarea a inceput sa posteze pe pagina sa de Facebook, fragmente din jurnalul propriu. Impactul asupra cititorilor din mediul virtual a fost atat de puternic incat au determinat-o in timp, sa ia in considerare publicarea unei carti.

La sfarsitul anului 2012, Irina Binder lanseaza primele doua volume din romanul Fluturi. Cartea a avut un succes de piata enorm, reusind sa ramana pe primele locuri ale celor mai bine vandute carti la nivel national in 2013, 2014 si 2015. Fluturi 3 este un raspuns adresat cititorilor care au sperat ca povestea de dragoste traita de Irina, Matei si Robert, sa aiba o continuare.

Cel de-al treilea volum Fluturi a fost facut cunoscut fanilor, exact dupa modelul primelor doua volume, in mediul on-line, pe pagina de FB a autoarei si se afla deja la vanzare, devenind, in doua zile de la lansarea ei pe piata de carte din Romania, bestseller. Nu mai putin de 10.000 de exemplare au fost comandate in 24 ore, doar de pe libraria online Libris.ro, iar primele 1000 de exemplare au avut si un autograf Irina Binder.

Usor de judecat de catre cinici, de catre cei care-si traiesc fiecare secunda a existentei respectand normele sau de catre cei care n-au curajul sa-si recunoasca slabiciunile, Fluturi de Irina Binder volumul 3 este, asa cum spune insasi autoarea, o carte “pentru oamenii care stiu sa citeasca dincolo de o poveste”.

Altfel spus, atat primele doua volume cat si Fluturi 3 se adreseaza cititorilor care rezoneaza cu trairile autoarei, expuse brutal de sincer in paginile cartii in discutie.

Follow Libris-Online:

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania. Libris ro este cea mai mare comunitate de clienti multumiti: peste 600.000! Libris.ro este cel mai mare depozit de carte din tara: peste doua milioane de carti. Libris.ro inseamna o oferta fara concurenta: peste 100.000 de carti (29.000 de titluri in limba romana si peste 80.000 in limba engleza), peste 2.100 de albume muzicale, 700 de filme si o varietate de jocuri pentru copii. Libris.ro inseamna livrare prompta, amabila si gratuita (din august 2013!). Orice comanda, indiferent de valoarea ei, ajunge, prin curier, in orice parte a tarii. Libris.ro inseamna “Respect pentru oameni si carti”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *