Istoria costumelor de baie: Concursuri de frumuste si interdictii in anii 1900 (II)

posted in: Moda | 0

In 1907 Annette Kellerman a creat o mare agitatie, culminand cu arestul ei. Vina ei era aceea de a aparea la Revere Beach din Boston purtand un costum de baie dintr-o singura piesa, care lasa la vedere bratele, picioarele si un trup plinut.

Prima ‘zi a costumului de baie’, care s-a tinut apoi anual, a avut loc la Madison Square Garden pe 16 mai 1916. La scurt timp dupa aceasta concursurile de frumusete in care participantii si aratau calitatile fizice in slipii de baie au devenit obisnuinta.

In 1921, Jantzen Knitting Mills a lansat pe piata primul costum elastic dintr-o piesa care a castigat imediat popularitate in concursurile de miss costum de baie din Atlantic City. Pentru urmatorii 15 ani, costumele de baie din lana au fost purtate de femei si barbati de-o potriva. In 1920 costumele de baie acopereau corpul de la gat pana la genunchi, insa cu timpul, acestea s-au micsorat din ce in ce mai mult.

Costumele corsetate de lana au disparut la mijlocul anilor 1930 cand producatorul californian Mabs din Hollywood a inceput sa conceapa lenjerie pentru Lastex dintr-un material satinat si elastic folosit initial pentru producerea cordoanelor. Mabs s-a asigurat succesul creand costume de baie pentru Joan Crawford, Loretta Young si Jean Harlow. Cand Marlene Dietrich si-a dorit unul si a intrat in raionul de la Bullocks pentru a comanda o duzina din fiecare model, a fost ziua in care costumele de baie tricotate si-au gasit sfarsitul.

In 1946 designerul Leuis Reard s-a vazut in pozitia de a apela la Micheline Bernardini (o dansatoare exotica la Cazinoul din Paris) pentru a prezenta ultima sa creatie – Bikini-ul – deoarece modelel sale au refuzat din start sa se afiseze cu el.

Introducerea bikiniurilor lui Reard (numiti dupa atolul Bikini unde se faceau teste pentru bomba atomica) a cauzat o mare agitatie in Statele Unite. Insa asta nu era nimic in comparatie cu reactia in tarile europene predominant catolice, inclusiv Italia si Spania, unde femeilor le-a fost interzis sa poarte bikini pe plaja!

http://www.formfit.ro/costume-de-baie-intregi/

http://www.formfit.ro/categorie/slip-de-baie-barbati/26/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *