Istoria costumelor de baie: Glamour-ul Hollywoodian si Jantzen (IV)

posted in: Moda | 0

Facand uz la maxim de contactele care l-au introdus designeritei Margit Felligi, Cole a cooptat-o pe aceasta in 1936, dand mana astfle cu una dintre marii creatori de top ale companiei pentru urmatorii 36 de ani. In acest timp ea a creat costume de baie elegante demne de mentionat prcum Swoon si Scandal. Primul era un produs al anilor de razboi confectionat din matase pentru parasute (compania producea parasute pentru guvern) iar al doilea era un costum de baie dintr-o piesa, lansat in mijlocul anilor ’60 care forma in fata un decolteu adanc in V, acoperit cu tesatura plasa, lasand loc mai mult decat unei priviri iscoditoare catre trupul de dedesubt. Fiica lui Cole, Anne, a calcat pe urmele parintelui ei devenind unul dintre cei mai faimosi designeri de costume de baie din lume.

Cole chiar l-a determinat pe Dior sa creeze o colectie de costume de baie pentru companie in 1955. La inceput Dior a ezitat, zicand ca nu stie nimic despre costume de baie. Raspunsul lui Cole a fost ‘Esti designer, nu? Atunci fa design.’ – o logica pe care celebrul producator de lenjerie intima si haine Dior nu a putut sa o combata, creand in cele din urma prima si singura lui colectie de costume de baie.

Catalina a folosit tactici promotionale pentru a pune bazele reputatiei. Spre deosebire de Cole, la care totul se rezuma la glamour-ul Hoolywoodului si Jantzen, promovandu-se printr-un profil sportiv si prin sponsorizarea programelor educationale de inot, Catalina a pus bazele concursurilor de frumusete Miss USA si Miss Universe ca unelte de promovare a produselor sale, facandu-le acesibile unui public mai larg. Stilul Catalinei (avand-o ca designer pe Mary Ann DeWeese) a fost la inceput contributia vecinei de vis-à-vis si la mamei ei, dar in anii 1940 a incorporat designeri care se ocupau cu recuzita filmelor Orry Kelly, Milo Anderson, Edith Head si Travis Banton.

Compania Portland Knitting a fost infiintata in 1910 de Carl Jantzen si John &Roy Zehntbauer. In primii ani ai companiei acestia au produs in mare pulovere din lana, manusi si sosete. Pana in 1918 compania producea deja un costum de baie unisex foarte popular, iar firma si-a schimbat numele in Jantzen Knitting Mills.

In 1921 a fost adaugat un logo costumului de baie – o fata care facea scufundari intr-un costum rosu de baie. Acesta a devenit brandul Jantzen. Asa cum stilurile se schimba, astfel sa schimbat si si logo-ul companiei, iar stilul costumului de baie pe care il poarta fata poate fi un indiciu al erei accesoriilor si podoabelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *