Izolarea isi spune cuvantul asupra organismului

posted in: Lifestyle | 1

Exercitiile fizice au multe beneficii pentru sanatate inclusiv scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiovasculare, reducerea depresiei, reducerea durerii cronice si reducerea stresului. Dar nu toata lumea respecta aceste orientari. Si chiar si cei care incearca, s-ar putea sa nu o faca suficient de regulat.

Am intrebat medicii si antrenorii personali cum va puteti da seama ca nu sunteti in forma si ce puteti face pentru a remedia acest lucru.

Aveti o frecventa cardiaca ridicata, in repaus

Exista cateva trackers si ceasuri de fitness care va pot masura ritmul cardiac. Daca observati ca aveti o frecventa cardiaca crescuta in timp ce sunteti sedentari, acesta ar putea fi un semn ca sunteti deshidratati, nelinistiti, ca nu dormiti suficient, ca nu mancati bine sau ca nu sunteti intr-o forma buna in general.

Cand fizic nu mai sunteti in forma, corpul trebuie sa functioneze mult mai greu pentru a crea circulatie in corp, ceea ce face ca inima sa bata mai repede.

Exercitiile regulat poate ajuta la scaderea ritmului cardiac in repaus. Sa faceti cardio de cel putin doua-trei ori pe saptamana timp de 30 de minute sau mai mult este una dintre cele mai bune solutii. Cei care nu sunt in forma trebuie sa-si creasca ritmul cardiac, astfel incat o activitate aeroba, cum ar fi alergarea, mersul pe bicicleta, va fi de mare ajutor.

Aceasta ar trebui sa fie o abordare treptata si consecventa pentru cresterea frecventei, a duratei si a intensitatii activitatii fizice pe care le efectuati.

Daca veniturile in aceasta perioada v-au scazut sau nu mai aveti un loc de munca si nu va permiteti achizitionare unor aparate de fitness, precum bicicleta sau banda de alergat, atunci puteti sa incercati sa sariti coarda in casa deoarece este un bun si bine cunoscut exercitiu cardio.

Va simtiti extrem de obositi in mod regulat

Va simtiti mult mai epuizat decat de obicei, zi cu zi, chiar si atunci cand nu depuneti prea mult efort? Acesta ar putea fi de fapt o modalitate prin care corpului va spune ca trebuie sa va miscati mai mult. (Desi consultati medicul pentru a exclude probleme mai grave.)

Incercati sa gasiti un program de exercitii care sa includa antrenamente cardio si de forta si faceti tot posibilul sa ramaneti motivati sa il continuati in fiecare zi.

Atentie: Post-exercitiu, este normal sa simtiti durere. Aceasta se numeste durere musculara cu debut intarziat sau DOMS si, de obicei, dureaza 24 pana la 48 de ore, deoarece exercitiile fizice descompun tesutul muscular si apoi acel tesut se reface mai puternic. Dar daca aceasta durere dureaza mai mult de 48 de ore inseamna ca faceti mai multe exercitii decat corpul poate sa duca si este necesar sa le diminuati.

Cresterea ritmului cardiac si cresterea activarii endorfinelor la nivelul creierului cu un program solid de

  1. Corina

    Cred ca nu mai dureaza mult si scapam definitiv de aceasta nebunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *