Japan Airlines a incheiat un parteneriat de afaceri cu British Airways

posted in: Turism | 0

Compania aeriana Japan Airlines a anuntat ca a semnat un parteneriat de afaceri cu British Airways pentru rularea de zboruri ieftine catre Marea Britanie si Japonia. Parteneriatul celor doi operatori aerieni a intrat in vigoare din data de 1 octombrie 2012 si presupune lansarea unor noi rute de zbor. Oficilaii companiilor aeriene, ambele parte a Aliantei OneWorld, au decis sa ruleze zboruri interconectate pentru a isi reduce pierderile operationale. Cele mai recente curse lansate in cadrul parteneriatului dintre cei doi operatori aerieni au fost cele dintre Haneda – Londra si Narita- Londra.

British Airways lanseaza doua curse noi

Oficialii British Airways au declarat ca pana la finalul anului vor incepe sa desfasoare zboruri pe ruta Tokyo – Paris si Tokyo – Frankfurt. Yoshiharu Ueki, presedintele Japan Airlines, a precizat ca doreste sa creeze mult mai multe beneficii pentru pasagerii companiei aeriene, iar parteneriatul cu British Airways este menit sa ii indeplineasca aceasta dorinta. Reprezentantii celor doua companii aeriene au declarat ca website-urile oficiale vor fi updatate pentru ca pasagerii sa poata rezerva bilete de avion la tarife avantajoase.

Japan Airlines este o compania aeriana cu sediul central in Shinagawa, Tokyo. Infiintat in anul 1951, operatorul asiatic ruleaza 121 de zboruri saptamanal catre 103 destinatii internationale. In anul 2009, Japan Airlines a transportat 52 de milioane de pasageri si 1.1 milioane de tone de bagaje.

Japan Ailines este membra a Aliantei OneWorld alaturi de 4 companii subsidiare: J-Air, JAL Express, JALways si Japan Transocean Air. British Airways este compania aeriana cu baza centrala in Waterside si este al doilea operator din Marea Britanie, dupa numar de pasageri transportati. Parte a aliantei SkyTeam, British Airways ruleaza 234 de zboruri in peste 169 de destinatii internationale, avand in anul 2011 o cifra de afaceri de 11.484 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *