Lampile uv si unghiile false

posted in: Lifestyle | 0

Multi au pretins ca lampile uv pot dauna sanatatii, putand cauza cancer de piele sau iritatii ale acesteia. In realitate insa, treaba sta altfel. Specialistii au analizat si testat lampile uv ce se folosesc in saloanele de manichiura si au ajuns la concluzia ca acestea nu pot cauza nicidecum cancer. Nici macar daca le folosim saptamanal(caz foarte rar, caci manichiura se face in general la 2-4 saptamani).

Multi specialisti au spus la aparitia lampilor uv ca acestea sunt similare cu solarele pentru bronzat. Insa dupa multe studii s-a ajuns la concluzia ca nu sunt deloc similare, iar pentru ca aceste produse sa mareasca riscul de cancer la piele ar trebui mers saptamanala la salonul de manichiura timp de 250 de ani…lucru putin probabil.

La ce se folosesc lampile uv?

Lampile uv se folosesc pentru uscarea anumitor geluri ce se folosesc in constructia unghiilor false. Aceste geluri sunt cunoscute sub numele de geluri uv si se aplica direct pe unghie, in straturi consecutive. Dupa aplicarea fiecarui strat mana este expusa la lumina unei lampi uv pentru ca gelul respectiv sa se poata usca. Aceasta combinatie gel->lampa uv creeaza o unghie falsa foarte aspectuoasa care tinde de asemenea sa arate cu o unghie naturala.

Cu putini ani in urma, datorita raspandirii rapide a beneficiilor acestor geluri uv, au inceput sa apara si alte metode de uscare ale lor. Astfel au luat nastere si lampile LED care emit o lumina asemanatoare numai ca in loc de becuri sunt folosite leduri. Lampile LED s-au dovedit a fi mai rezistente decat lampile UV, dar sunt de asemenea mai scumpe. Lampile LED au aparut mai mult din dorinta de a elimina acea grija pe care o au multe femei cum ca lampile uv ar fi daunatoare, putand cauza cancer. Asadar, daca sunteti indragostita de manichiura cu geluri dar totusi va este teama de lumina ultravioleta a lampilor uv, puteti acum sa profitati de lampile LED pentru a putea avea niste unghii sanatoase. Trebuie doar sa va asigurati inainte de a cumpara gelul, ca acesta poate fi uscat si cu o lampa LED.

Desi lampile LED sunt mai scumpe decat lampile uv, nici cele din urma nu sunt tocmai ieftine. Pretul unei lampi uv este undeva la 200 RON iar al unei lampi led de calitate se invarte in jurul a 350 RON. Ramane la alegerea dumneavoastra daca se merita investita aceasta suma sau nu. In general lampile sunt cumparate de tehniciieni manichiuristi sau de saloanele de infrumusetare si mai putin de femeile care-si fac singure manichiura.

http://www.divalife.ro/sanatate/ce-ne-spun-unghiile-despre-sanatatea-organismului/

Follow Andrei:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *